Google Chromecast TV. Transformă orice televizor într-unul inteligent, cu Google TV

Data: 29/07/2021 | Autor: .

Google Chromecast TV. Transformă orice televizor într-unul inteligent, cu Google TV

Dacă ai un televizor mai vechi acasă, cu mufa HDMI, și pe care vrei să vezi Netflix, Youtube sau HBO Go, ori poate că ai un smart TV dintr-o generație mai veche, cea mai optimă soluție pentru a-l transforma într-un televizor inteligent este să îți cumperi un Google Chromecast TV.

Google Chromecast TV este, fără îndoială, cea mai optimă soluție pentru a avea un sistem de operare Android pe orice televizor sau monitor. Costă 400 de lei, dar merită toți banii.

Dongle-ul se alimentează la priză sau la o mufă USB din televizor (vezi sa aibă minim 1,5A) și îl conectezi la o mufă HDMI.

Îl poți controla cu telecomanda proprie, una ingenioasă și foarte rapidă, sau poți să îl controlezi cu Google Home.

Gadgetul se instalează în câteva minute și, apoi, cu un cont de Gmail, poți avea acces la aproape 30.000 de aplicații din Play, printre care Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Youtube, IPTV etc.

Cum se instalează, află din tutorialul video de pe GadgetReport TV.

Dacă vrei să cumperi Google Chromecast TV, o poți face de pe acest link.

Iată ce spun cei care l-au cumpărat,  într-o serie de comentarii needitate de noi. Le-am lăsat special asa cum au fost scrise pentru a vedea exact nivelul de satisfacție al clienților acestui produs.

As putea spune despre acest chromecast ca este o noua evolutie.
Dispozitivul ruleaza fluent netflix, youtube, amazon prime, hbogo.
Daca ai televizor cu Dolby vision se seteaza automat pe 4k60 dolby vision.
Suporta dolby atmos.
Derularea se face fluent prin netflix.
Aplicatiile uzuale care se pot instala: netflix, youtube, hbogo, voyo, antena play, spotify, deezer, orange tv go, amazon prime video, mubim justwatch
Se poate configura volumul, HDMI input si power on/off pe telecomanda chromecast.
Pe partea audio am observat o imbunatatire a sunetului mai ales pe setarae implicita dolby atmos.
Procesorul este un: Amlogic S905D3; Are 2GB RAM, 8GB stocare interna.
Fata de apple tv 4k nu suporta AFR (auto frame rate) in firmware-ul actual.
In concluzie este un dispozitiv excelent la care se poate adauga un televizor 4k cu suport HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos.

Google Chromecast with Google TV | Shopee Thailand

Produsul este genial. Nu l-am luat de pe Emag ci din alta parte.
Ceea ce a reusit sa faca Google este senzational. Practic cu dispozitivul acesta transformi orice televizor in mini calculator. Si de ce zic mini calculator? Pentru ca daca conectati un adaptor USB C la USB A + USB C cu Power Delivery, veti putea atasa chiar un stik USB si sa vedeti fisiere media direct prin acest dispozitiv. El este in sine un Android adaptat pentru Ecranele mari. Ceea ce inseamna ca are si Bluetooth si puteti conecta un sistem audio prin Bluetooth. De asemenea puteti conecta un controller de jocuri si sa va jucati jocuri deoarece avand Android si Google PlayStore puteti descarca o tona de aplicatii, inclusiv jocuri si sa va jucati de pe controller. Nu este obligatoriu sa il conectati la un TV puteti sa o faceti foarte bine la un videoproiector si va veti bucura de aceeasi interfata. Sunt o tona de aplicatii care pot fii descarcate din magazinul sau de aplicatii (care este bazat pe Google PlayStore) inclusiv VLC Media Player care impreuna cu acel Adaptor de care ziceam, efectiv este genial. Ca si detalii tehnice la fel este senzational deoarece suporta 4K, multe rezolutii si are tot pachetul Dolby si se aude fantastic.
Singurele impedimente (dar care se rezolva si ele):
> Nu are alt port decat cel de USB C pe unde se si incarca. Dar asa cum am spus, exista sute de modele de Adaptoare USB C la USB A + obligatoriu alt port USB C care sa suporte alimentare.
> Produsul nu vine cu stecher pentru Romania. Daca aveti un stecher cu mufa USB este okay.
In concluzie sunt super incantat de ce poate face acest dispozitiv. Il recomand cu drag!

La noi pe piata exista de ceva timp MiBox-urile facute de Xiaomi. MiBox 3-ul initial, dupa care MiBox S-ul – eu am avut 2 MiBox 3-uri.
Cu toate acestea, se simtea nevoia de un nou „jucator” pe piata (tinand cont ca nVidia Shield-ul se gaseste la noi pe piata la un pret mult mai ridicat fata de MiBox si Chromecast-ul asta).

Avand experienta cu Android TV, am fost placut surprins de interfata Google TV de pe noul Chromecast.

Este mult mai „aerisita”, mai profi, iar functionalitatea de „Watch Next” de pe Android TV chiar functioneaza acum, comparativ cu MiBox-urile.

Exista si unele „probleme”, cel mai probabil din cauza faptului ca, cu toate ca este Android TV, ceva modificari low-level sigur exista (nu doar denumirea):

1. „Movie Strip”-urile cu recomandari nu functioneaza decat cu aplicatiile oficiale pentru moment – Netflix, Amazon Prime, Spotify si HBO Go au acces la aceasta functionalitate, dar alte aplicatii 3rd party nu;
2. Watch Next nu se activeaza decat, la fel ca mai sus, la aplicatiile oficiale de filme (YouTube si aplicatii 3rd party nu au acces la functionalitate).

Ca sa facem o lista, avem asa – comparativ cu MiBox 3:

Pro:
1. Android TV pur, cu update-uri regulate, trimise direct de Google;
2. Interfata Google TV mult mai aerisita;
3. Functionalitatea de Watch Next functioneaza corect;
3. Bluetooth-ul, chiar daca e doar v4.1, functioneaza ireal de bine – controller-ul DS4 de la PS4 functioneaza impecabil pe Stadia;
4. Stadia functioneaza cu APK-ul sideloaded, dar exista inca niste probleme cu aplicatia, respectiv, nu recunoaste toate functionalitatile DS4, cum ar fi butonul de PS, pentru „Home”, cat si touchpad-ul. Recunoaste butonul de „Share” pe post de trackpad (foarte ciudat);
5. Include o optiune in OS pentru a trece pe HDR doar la nevoie, nu tot timpul;
6. Telecomanda are IR blaster, ceea ce este ceva nou pentru mine – Chromecast-ul recunoaste televizorul si daca ai sunetul din el trecut doar prin TV (eu il am legat prin BT la un sistem audio), poti sa folosesti direct volumul din TV, in loc sa il folosesti 2 telecomenzi (Chromecast si TV). Deasemenea, din telecomanda poti sa schimbi sursa de HDMI pe cea pe care e Chromecast-ul.
7. Chromecast-ul include ARC, deci poti oricand sa controlezi interfata din telecomanda de TV, daca ai Chromecast-ul conectat la HDMI-ul corect.
8. WiFi-ul functioneaza impecabil, putand sa rulez filme 4K de 70GB streamed (fara transcoding din server) fara probleme. Deasemenea, Stadia functioneaza la 4K fara nici-o problema. Doar in Destiny 2 par sa existe probleme de sync pentru comenzi, insa din cate jocuri am incercat pana acum, este singurul cu problema asta, deci cred ca este o problema de server, nu de conexiune. Pentru referinta, am un router Netgear R6400, iar Chromecast-ul este conectat pe banda de 5G si router-ul este literalmente la 1m distanta de Chromecast, fara sa fie obstructionat de nimic.

Contra:

1. Alimentarea trebuie sa fie facuta din priza – daca nu ai pe TV un port USB care sa dea minim 5V cu 1.5A, nu te obosi sa incerci. O sa mearga un timp, dar daca are nevoie sa faca transcoding sau orice operatie mai „taxanta”, nu va putea sa completeze operatia. Eu am patit sa se reseteze spontan;
2. Lipsa porturilor USB – orice vrei sa conectezi la el, trebuie sa conectezi prin BT sau sa iei un dongle USB-C, cu porturi USB + Ethernet. Am inteles ca cele de la UGreen ar functiona, dar nu am incercat personal.

Overall, sunt foarte multumit de achizitie. Este perfect dongle-ul si este o evolutie clara de la MiBox. Doar Shield-urile mai pot face competitie cu Chromecast-ul de la Google.