5 setari esentiale pentru o retea Wi-Fi in siguranta

Îţi place? Dă
şi

[object object] wifi

Daca ti-ai instalat un router wireless în casă sau la birou si vrei ca reteaua sa fie disponibila numai celor cărora le-ai dat tu parola, este bine să activezi câteva setări simple. Nu trebuie decât să deschizi interfaţa de administrare a routerului şi să urmezi paşii de mai jos.

1.Schimbă userul si parola default de pe router. Acestea sunt, de regula ADMIN respectiv ADMIN. E bine sa iti setezi propriul user si o parola cu multe caractere, cifre si semne de punctuatie. Altfel te vei trezi că oricine îţi poate accesa routerul în numai câteva secunde.

[object object] BANNER_gadget

2.Schimbă denumirea retelei wireless. Cea obişnuită este dată de numele router-ului. Dacă îţi vei seta o denumire proprie şi o parolă sigură, celor care vor să îţi acceseze reţeaua Wi-Fi le va fi mai greu să se logheze.

3.Dezactivează SSID Broadcast din setările router-ului. Astfel că cei care vor să se logheze ilegal vor trebui să ghicească şi SSID-ul retelei, lucru destul de dificil.

4.Foloseşte pentru wireless modul AES cu autentificare WPA2. Este cea mai sigură dintre toate metodele de criptare disponibile pe majoritatea routerelor.

5.Bifează filtrarea MAC a gadgeturilor conectate la reteaua Wi-Fi. Va trebui să afli ce adrese MAC au laptopurile, telefoanele şi tabletele din reţea. Odată trecute în listă, nicio altă adresă de MAC nu va fi acceptată.

5 setari esentiale pentru o retea Wi-Fi in siguranta, un material GadgetReport.ro

Scrie un comentariu