Apis Cor. Cum arată casa construită în 24 de ore, cu o imprimantă 3D

Data: 13/03/2017 | Autor: .

Apis Cor ApisCor_febr_15-630x271

Cum ar fi să ai o casă ieftină, durabilă, modernă, construită în 24 de ore? O companie din Rusia, Apis Cor, a dezvoltat o tehnologie de printare 3D care permite o asemenea performanţă. Imaginile cu prototipul locuinţei viitorului, aşa cum au denumit-o ruşii, au devenit virale pe internet, relatează GadgetReport.ro

Apis Cor, un startup în domeniul construcţiilor condus de specialişti din Rusia şi SUA, a prezentat prima casă construită cu noua tehnologie dezvoltată împreună cu PIK Companies Group, Samsung Electronics, TechnoNICOL, Bitex Reibeputz şi Fabrika Okon.

Locuinţa a fost ridicată în localitatea Stupino, din apropiere de Moscova, iar lucrările au durat numai 24 de ore.

Apis Cor Apis-Cor

Specialiştii au folosit o imprimantă 3D gigantică, cu care au turnat structura şi pereţii casei. Ulterior au fost adăugate acoperişul şi instalaţiile utilitare.

Apis Cor ApisCor_febr_14-630x270

Aflaţi mai multe detalii despre tehnologie de pe acest link.

Apis Cor ApisCor_febr_04-630x271

Fondatorul Apis Cor, Nikita Chen-yun-tai, a declarat că ţinta companiei este de a automatiza întregul proces de construcţie, oamenii urmând doar să monitorizeze producţia.

Apis Cor ApisCor_febr_top-581x304

“Scopul nostru este a ajuta oamenii din întreaga lume să îşi îmbunătăţească condiţiile de viaţă. Acesta este motivul pentru care am gândit un proces de producţie rapid, eficient şi de o calitate înaltă”, a mai declarat inventatorul, potrivit The Telegraph.

Apis Cor ApisCor_febr_13-630x270

Casa construită prin tehnologia de printare 3D poate rezista până la 175 de ani şi costă numai 10.134 de dolari.