Dovedit ştiinţific: Cât de des trebuie schimbat prosopul de baie

Îţi place? Dă
şi

prosopul de baie prosop-de-baie-gadgetreportProsopul de baie poate fi o adevărată bombă biologică. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din New York, prosoapele ude, de baie, se transformă în adevărate „organisme vii”, astfel că pericolele pentru sănătate sunt la acelaşi nivel cu cele reprezentate de mâncarea expirată, relatează GadgetReport.ro

Philip Tierno, biolog la Şcoala de Medicină din cadrul New York University, spune că prosopul de baie reprezintă locul idea pentru dezvoltarea de bacterii, germeni şi microbi, asta pentru că oferă un mediu perfect pentru dezvoltarea microorganismelor: apă, căldură şi oxigen.

Dacă simţiţi un miros în prosopul de baie, indiferent de natura lui, este bine să schimbaţi prosopul, să-l spălaţi, pentru că înseamnă că este deja plin de bacterii şi microbi”, afirmă Philip Tierno, citat de BusinessInsider.

Potrivit acestuia, ar trebui să schimbăm prosopul de baie după maxim trei utilizări. „Dacă continuăm să folosim un prosop mai mult timp, nu facem altceva decât să transmitem bacteriile din prosop pe piele”, a mai spsu acesta.

Gearbest 2017 Top Sellers, Buy One Get  Free Gifts promotion
2017 Top Sellers, Buy One Get Free Gifts

Scrie un comentariu