Cum poţi transforma un televizor obişnuit în smart TV cu 179 de lei

Îţi place? Dă
şi

chromecast chromecast-animation-gadgetreport

Dacă aveţi un televizor obişnuit şi vreţi să îl transformaţi în smart TV, conectat la internet, vă costă numai 179 de lei. Cumpăraţi un Chromecast, îl conectaţi la un router wireless şi veţi putea vedea, astfel, toate filmele şi serialele de pe internet direct pe televizor. Detalii aflaţi intr-un material de pe GadgetReport.ro

chromecast BANNER_gadget

La un televizor LED, Chromecast-ul se conectează la mufa de HDMI. La un televizor vechi, care nu are mufă HDMI, vă trebuie un adaptor VHF-HDMI. Aveţi nevoie de un cablu compozit video, in genul celor folosite la consolele de jocuri, care poate fi găsit în magazine la 10-15 lei.

chromecast chromecast-2-gadgetreportDin momentul în care aţi conectat gadgetul la router-ul wireless, cu ajutorul aplicaţiei Google Home, disponibilă gratuit în Play, veţi putea controla întreg conţinutul multimedia afişat pe ecran.

Astfel veţi putea vedea, printre altele, filmele de pe Netflix şi HBO Go, clipurile de pe Youtube şi alte alte aplicaţii pe ecranul mare al televizorului, fără să mai fie nevoie de telefon.

Odată dată comanda din telefon, gadgetul va prelua streamingul, iar cu telefonul sau tableta veţi putea face altceva.

În plus, cu ajutorul acestuia, veţi putea vedea pe televizor imaginea de pe laptop sau desktop, cu ajutorul browserului Chrome. Acesta are o optiune dedicată care vă permite să vedeţi pe televizor tot ce faceţi pe laptop/desktop. Adică să vedeţi pe tv filmele şi serialele descărcate în PC, Facebook-ul, paginile de internet, fişierele text etc.

În magazine găsiţi, în prezent, primele două generaţii – Chromecast 1 şi 2. Cea de-a treia, Chromecast Ultra, lansată recent de Google, şi care permite streamingul 4K, urmează să ajungă pe piaţă cel mai probabil de Crăciun. Detalii aflaţi de AICI.

Cert este că primele două generaţii sunt excelente pentru o experienţă media ireproşabilă. Gadgetul Chromecast 1 îl găsiţi la 100-120 de lei, în timp ce Chromecast 2 este vândut la 180-220 lei. Principala diferenţă o reprezintă forma diferită a gadgeturilor.

chromecast chromecast-animation-gadgetreport

Dacă aveţi o casă ceva mai mare şi un router cu conexiune 802.11ac Wi-Fi, cumpăraţi-vă Chromecast 2. Are o antenă mai puternică, care permite transferul de date pe benzile 2.4GHz/5GHz, până la 900 Mbps. Chromecast 1 are standardul 802.11b/g/n, cu viteze de până la 300 Mbps.

Standardul AC permite încărcarea clipurilor video FullHD mult mai repede şi conectarea mai multor dispozitive la televizor. Atenţie, însă. Trebuie ca şi routerul vostru wi-fi să suporte standardul AC. Altfel n-are sens să vă luaţi Chromecast 2.

Toate detaliile despre Chromecast 2 le aflaţi din review-ul video GadgetReport.ro de mai jos.

Cert este că, dacă staţi într-un apartament de bloc, ambele gadgeturi Chromecast o să vă ofere o experienţă optimă, insesizabilă la nivel de parametri. Important este, totodată, să aveţi o conexiune bună de internet, care să vă permită streamingul online fără întreruperi.

Google Chromecast 2 îl puteţi cumpăra de AICI .

Google Chromecast Ultra. Primul dongle care aduce 4K pe televizor

Scrie un comentariu