“Digitillnesses”. Ştiai că telefonul te poate ucide?

Îţi place? Dă
şi

Digitillnesses

Telefonul sau tableta ne omoară, puţin câte puţin, in fiecare zi. Cel puţin asta susţin medicii americani care au publicat un studiu care arată apariţia unei boli asociate folosirii acestor gadgeturi, cunoscută sub numele de “Digitillnesses”, “text neck” sau “telepressure”.
Kenneth Hansraj, seful clinicii de chirurgie de la New York Spine Surgery and Rehabilitation Medicine, afirmă că, pe măsură ce folosim gadgeturile, coloana noastră vertebrală se înclină puternic în faţă, iar efectele asupra sănătăţii pot fi devastatoare.

„Când ne aplecăm spre telefon sau tabletă, e ca şi cum ne-am pune o greutate pe cap. La 15 grade inclinaţie, înseamnă 12 kilograme presiune pe coloana vertebrală, la 30 de grade 18 kilograme, la 45 de grade 22 de kilograme şi la 60 de grade numai putin de 27 de kilograme”, afirmă specialistul.

Potrivit studiului făcut de specialişti, oamenii petrec în ziua de azi între 2 şi 4 ore în această poziţie. Asta înseamnă, anual, între 700 şi 1400 de ore de presiune în exces asupra coloanei vertebrale.

„Este absolut necesar ca folosirea telefonului sau tabletei să se facă dintr-o poziţie cât mai dreaptă, pentru că presiunea pe coloana vertebrală poate crea probleme foarte grave, inclusiv paralizia”, a mai spus dr. Kenneth Hansraj.

Boala „Telepressure” este descrisa în The Journal of Occupational Health Psychology, material pe care il puteti citi aici.

Scrie un comentariu

Ei scriu de la noi despre: “Cum afli ce ştie Google despre tine şi cum îi blochezi accesul la datele personale”

Sistemul de comentarii este inchis.