Primele review-uri iPhone 4S. Siri, in centrul atentiei

Data: 15/10/2011 | Autor: .

La doar cateva zile de la lansarea pe piata, pe Internet au aparut primele review-uri ale noului iPhone 4S al celor de la Apple.

Desi arata identic cu predecesorul iPhone 4, lansat in urma cu 16 luni,
presa internationala remarca design-ul spectaculos al telefonului celor de la Apple, care se mentine, inca, cu un pas in fata concurentilor. „Daca era o masina, ar fi fost un Mercedes”, spun cei de la ThisIsMyNext.

Totodata, iPhone 4S pare a se misca mai repede decat modelul precedent, gratie noului procesor A5. In plus, camera foto de pe noul iPhone 4S este laudata de toata presa internationala, fiind considerata una dintre cele mai bune camere disponibile pe un smartphone.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cP-SSg_zZ1M&feature=player_embedded

Noutatile cu adevarat spectaculoase pe care le aduce noul model sunt in partea de software. Odata cu iOS 5, Apple a introdus un sistem complet nou de notificari, o integrare mult mai profunda cu Twitter si un nou sistem de remindere. Totodata, lansarea odata cu iOS 5 a sistemului de mesaje instante iMessage vine intr-un moment cum nu se poate mai bun pentru cei de la Apple, avand in vedere ca platforma similara a celor de la BlackBerry s-a confruntat in ultimele zile cu numeroase probleme la nivel mondial.

iCloud-ul pare a fi singurul element care nu starneste entuziasmul asteptat. Apple ofera gratuit un spatiu de 5GB de stocare in cloud-ul lor, insa exista si un revers al medaliei. Se pare ca cei de la Apple nu au gasit cea mai buna solutie de a administra stocarea fotografiilor. Serverele acestora vor gazdui doar 1.000 de fotografii si doar pentru 30 de zile. Odata ce una dintre limite este atinsa, Apple va incepe sa ne stearga din fotografii daca nu le mutam pe un alt dispozitiv. In plus, odata ce fotografiile au fost incarcate in Photo Stream, nu exista nici o metoda prin care utilizatorul sa poata sterge individual anumite fotografii.

Totusi, killer feature-ul asteptat de toata lumea la noul iPhone 4S este „asistentul inteligent” Siri. Utilizand o combinatie de recunoastere vocala si procesare logica, Siri poate recunoaste si interpreta aproape orice cerere. Vom putea sa ne folosim limbajul natural pentru a cere indicatii de drum, pentru a trimite mesaje text, pentru a programa remindere si intalniri sau pentru a gasi restaurante in apropierea locului unde ne aflam.

Siri pare a avea si un dezvoltat simt al umorului. Intrebata care este sensul vietii, Siri a raspuns simplu „42” (referire subtila la The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). In plus, Siri a respins elegant o propunere de casatorie venita din partea utilizatorului, invocand termenii si conditiile de utilizare.

Totusi, noul sistem Siri are si anumite limitari. Spre exemplu, va putea lista toate cinematografele din apropiere, insa nu ne va putea spune care este programul lor si nu ne va putea ajuta sa cumparam un bilet.

Un alt punct negativ este faptul ca pentru a returna raspunsuri la intrebarile noastre, Siri trebuie sa comunice cu serverele Apple. Acest lucru poate reprezenta o adevarata problema atunci cand nu dispunem de o conexiune la Internet sau avem una 3G de proasta calitate.

Urmariti mai jos o prezentare detaliata a Siri si o comparatie cu platformele similare de pe smartphone-urile Android si Windows Phone 7, realizata de cei de la Engadget.