Legătura dintre alcool și sexualitate. Tu după câte pahare te “îndrăgosteşti”?

Data: 30/07/2019 | Autor: .

alcool 9-sexy-drinking-games

De ce atunci când bem pare că cei din jurul nostru sunt mult mai atractivi? De ce, atunci când consumăm mai mult de două pahare de alcool, tipa sau tipul din faţa noastră devin,  deodată, sexy şi tentanţi? Potrivit experţilor citati de GadgetReport.ro, există o explicaţie ştiinţifică, valabilă pentru ambele sexe.

Explicaţia pe care o ştiam până acum era că alcoolul este, până la urmă, un drog care se joacă cu minţile noastre, determinându-ne să fim mai volubili, mai deschişi la tentaţiile din faţa noastră.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Bristol a demonstrat că alcoolul ne afectează percepţia, ne face mai deschişi, mai prietenoşi, însă adevăratul motiv care determină creşterea atractivităţii sexuale este legat de stimularea instinctului de reproducere, care angrenează tot corpul, nu numai creierul, aşa cum se credea până acum.

Experţii au convins două grupuri de câte 50 de oameni, cu vârste între 18-50 ani să participe la studiu. Jumătate dintre ei au fost invitaţi să consume alcool, iar ceilalţi să bea o băutură placebo. Adică credeau că consumă alcool, dar era de fapt o apă colorată cu gust de vin.

Apoi le-au fost proiectate o serie de imagini cu bărbaţi şi femei. S-a dovedit astfel că cei care au consumat alcool au fost mult mai atraşi de sexul opus, in timp ce ceilalti nu au avut nici cea mai mica reactie. Pentru a fi convinşi că nu a fost un accident, testul a fost repetat cu alte două grupuri de oameni. Iar rezultatele au fost identice.

“Monitorizarea funcţiilor vitale şi rezultatele chestionarelor au demonstrat că alcoolul acţionează ca un stimulent pentru întregul organism, acţionând la nivel hormonal. Funcţiile reproductive sunt optimizate, organismul capătă un plus de energie, iar la nivel neuronal apare un declic care inhibă teama şi excită centrul atracţiei”, au declarat cercetătorii.

Interesant este şi faptul că, pe baza monitorizărilor, s-a demonstrat că atât bărbaţii cât şi femeile şi-au activat instinctul de reproducere, în medie, după 250 ml. de băutură alcoolică. Asta înseamnă cam două pahare obişnuite.

Au existat, bineinţeles, oameni care au atins limita excitaţiei mai devreme (în special femei) sau mai târziu (bărbaţi trecuţi de 35 ani).  Experţii au legat acest fenomen de modul diferit în care alcoolul a fost asimilat de organism.

În declaraţiile lor, participanţii la studiu au afirmat că există un moment de la care, consumând alcool, cei din jurul lor devin mult mai atractivi. Există ca un declick, un fel de verde la semafor care determină atracţia sexuală. Cei care nu au consumat alcool nu au simţit acest fenomen.

La voi cum se întâmplă? Când devine tipa sau tipul din faţa voastră mai atractivi din punct de vedere sexual? Cât vă ia să atingeţi “verdele” la semaforul atracţiei.

Noi mergem pe teoria britanicilor cu o singură observaţie. Depinde ce bei. Dacă consumi vin sau bere, 250 ml. reprezintă o cantitate suficientă, dacă e vorba de băuturi mai tari, două shot-uri sau un pahar de wisky sunt de ajuns pentru a ne pune în priză.

 

Become a Patron!
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.