LEICA DG VARIO-SUMMILUX. Primul obiectiv din lume cu zoom și apertură F1.7 pe toată distanța focală

Data: 6/05/2019 | Autor: .

LEICA DG VARIO-SUMMILUX. Primul obiectiv din lume cu zoom și apertură F1.7 pe toată distanța focalăPanasonic prezintă un nou obiectiv digital interschimbabil cu zoom standard, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025). Acesta beneficiază de o apertură largă F1.7 pe întregul interval de zoom 20-50mm (echivalent cameră de 35mm) cu o performanță optică excepțională,relatează GadgetReport.ro.

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. este un obiectiv adecvat nu doar pentru fotografii statice ci și pentru înregistrări video, pentru a veni în întâmpinarea fotografilor profesioniști și a videografilor totodată.

Apertura de mare viteză full-range F1.7 garantează un bokeh elegant și un grad descriptiv ridicat. Acoperind o distanță de focalizare de la un unghi larg, la intervalul de zoom standard, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH, oferă o flexibilitate mai mare decât multiple obiective cu focală fixă, care să acopere aceeași distanță focală. Este adecvat pentru o varietate de situații de fotografiere cotidiene, de la peisaje dinamice la portrete chiar și în scene cu lumină redusă, eliminând astfel necesitatea obiectivelor în funcție de situație.

Cuprinzând 17 elemente în 12 grupe, sistemul obiectivului cuprinde trei lentile asferice și patru lentile ED (dispersie extra joasă) care suprimă în mod eficient aberația cromatică axială și aberația cromatică în caz de mărire. Aberația sferică și distorsiunea sunt de asemenea corectate cu ajutorul lentilelor asferice, pentru o rezoluție înaltă absolut uimitoare. Utilizarea lentilelor asferice și designul optim al sistemului de lentile asigură dimensiuni compacte și o greutate redusă, în ciuda performanței optice excepționale.

Noul obiectiv este compatibil cu sistemul de comunicare la 240fps cu noile camere foto Panasonic, asigurând un auto-focus la o viteză înaltă și cu un grad ridicat de precizie. În plus, noul obiectiv excelează în ceea ce privește performanța înregistrărilor video. Pe lângă funcționarea silențioasă, inelul de control al aperturii ajută camera să recupereze adaptiv schimbările de luminozitate în caz de zoom sau panning. Designul optic garantează o stabilitate baricentrică excepțională pentru a minimiza decalările de imagine la zoom. Adoptarea unui mecanism de cuplare a focusului permite comutarea instantanee AF/MF pentru un focus manual de precizie. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. excelează de asemenea în ceea ce privește performanța de înregistrare video, cu un mecanism care suprimă eventualele dezechilibre ale focalizării, ceea ce era o problemă importantă a tuturor obiectivelor interschimbabile pentru fotografierea imaginilor statice.

Designul robust și rezistența la praf/stropire garantează utilizarea în condiții dure chiar la temperaturi de -10 grade, pentru un grad ridicat de mobilitate. Cele nouă lame conferă aperturii o formă rotundă care produce un efect atrăgător de defocalizare în zonele defocalizate, la fotografii cu apertură amplă. Diametrul filtrului este de 77mm. Montajul din metal rezistent asigură o durată îndelungată de utilizare.