Medicina trece in SF. A aparut primul vagin construit in laborator!

Data: 11/04/2014 | Autor: .

vaginExpertii de la Wake Forest Baptist Medical Center Institute for Regenerative Medicine din SUA au anuntat o procedura medicala in premiera mondiala, demna de scenariile science-fiction.

Medicii au implantat vagine realizate in laborator la patru paciente astfel ca, de acum incolo, acestea vor avea o viata sexuala normala.

Cele patru femei s-au nascut fara vagin, din cauza unei anomalii genetice extrem de rare,  cunoscuta sub numele de sindromul Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH).

Potrivit expertilor, una in 4500 de femei se naste fara vagin si uter.

Expertii au explicat, intr-un comunicat de presa, ca au realizat vaginele dintr-o combinatie de celule epitheliale si musculare.

MRI_hi-rezPentru a implementa noul vagin, au trebuit sa construiasca, pe cale chirurgicala, zona respectiva in corpul femeilor, o operatie extrem de riscanta si dificila.

Anthony Atala, medic urolog la Wake Forest University, a declarat ca, in urma interventiei, cele patru femei sunt intr-o stare medicala excelenta si ca au o viata normala.

“A fost o interventie extrem de dificila, pentru ca a trebuit sa realizam toate conexiunile necesare pentru ca pacientele sa poata sa simta experientele sexuale ca orice alta femeie”, a declarat expertul.

Daca va intereseaza mai multe amanunte, cititi comunicatul de presa de AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *