Misterele neelucidate ale Bibliei. Unde este Chivotul Legământului?

Data: 7/12/2022 | Autor: .

Misterele neelucidate ale Bibliei. Unde este Chivotul Legământului

Chiar dacă Biblia se bazează pe niște idei destul de mistice, ea este surprinzător de ancorată în realitate în alte privințe. De exemplu, spune exact cât de mare era arca lui Noe și are liste nesfârșite cu cine a născut pe cine. Iisus are parte de patru cărți întregi care acoperă toată viaţa sa pământească, iar acestea includ detalii despre locații, relații de familie, chiar și despre îmbrăcăminte. Dar, în ciuda tuturor informațiilor specifice, există încă loc pentru o mulțime de mistere.

Uneori, Biblia omite pur și simplu informații care par importante și care ar fi foarte utile pentru cercetători.

Alteori, informațiile sunt acolo și au avut sens pentru cititori la un moment dat, dar înțelegerea noastră s-a pierdut în istorie.

Există obiecte menționate în Biblie care au dispărut la un moment dat, iar oamenii le caută și astăzi.

 

UNDE ESTE CHIVOTUL LEGĂMÂNTULUI?

Chivotul Legământului (alte denumiri: Arca alianței, Arca legământului, Chivotul Legii, Chivotul lui Dumnezeu) a fost o cutie extrem de sofisticată folosită pentru a ține tabletele originale cu cele Zece Porunci gravate pe ele.

Chivotul ar fi realizat din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur.

Potrivit Vechiului Testament, Chivotul a fost ţinut în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de secole, până la invazia babiloniană din secolul al VI-lea î.Hr.

 

Papirusul despre Dumnezeu, descoperit la Marea Moartă. Un document incredibil!

Chivotul Legământului se află în Etiopia?

Chivotul Legământului se presupune că are puteri incredibile și că ucide pe oricine o atinge sau se uită înăuntru.

Așa cum spuneam, acest obiect incredibil de important și puternic a dispărut atunci când babilonienii au jefuit Ierusalimul în 587 î.Hr. și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el.

Potrivit History, o teorie este că aceasta a fost mutată în siguranță în Egipt înainte de jefuire. De acolo, se presupune că a ajuns la Aksum, în Etiopia. Și acolo se află astăzi. Mister rezolvat, nu-i așa?

Nu chiar. În timp ce Smithsonian spune că o mănăstire din Aksum pretinde că deține Arca (etiopienii cred că Arca a ajuns cu mult înainte de jefuirea Ierusalimului, adusă în secret de fiul nelegitim al regelui Solomon și al reginei din Saba), nimeni nu o poate vedea.

Unii experți spun că este vorba de o capelă din Aksum a Bisericii „St.Mary“ din Etiopia și că s-ar afla acolo din 1960.

Însă, din cauza unei probleme apărute la acoperişul acesteia, construită pe vremea împăratului etiopian Hailie Selassie, cufărul ar putea fi mutat într-un alt lăcaş.

Toată lumea trebuie doar să îi creadă pe cuvânt. Asta include, în mod bizar, chiar și pe conducătorul Bisericii Ortodoxe Etiopiene.

Singura persoană căreia i se permite să vadă Chivotul este un singur călugăr virgin. După ce este selectat pentru această poziție specială, el intră în incinta unde se află artefactul pentru a-l păzi, apoi nu mai iese niciodată. Treaba lui este să se roage constant și să ardă tămâie. Stă acolo până când moare, când un alt tip primește slujba. Se pare că restul lumii nu va avea niciodată o dovadă, într-un fel sau altul.

 

Nașterea lui Iisus Hristos, un mister neelucidat! De la Saturnalia la un fenomen cosmic ieșit din comun

Sursa biblică

După aceea Bețaleel a făcut chivotul din lemn de salcâm, lung de doi coți și jumătate, larg de un cot și jumătate și înalt tot de un cot și jumătate; L-a îmbrăcat cu aur curat pe dinăuntru și pe din afară, iar împrejur i-a făcut o cunună de aur. A turnat pentru el patru inele de aur, pentru cele patru colțuri de jos ale lui: două inele pe o latură și două inele pe cealaltă latură. A făcut două pârghii de lemn de salcâm, le-a îmbrăcat cu aur, Și le-a vârât prin inelele de pe laturile chivotului, ca să poarte chivotul A făcut apoi capacul chivotului de aur curat: lung de doi coți și jumătate și lat de un cot și jumătate. A făcut de asemenea doi heruvimi de aur, lucrați din ciocan, pentru cele două capete ale capacului, Și i-a așezat unul la un capăt și altul la celălalt capăt al capacului. Heruvimii aceștia erau făcuți ca ieșind din capac la cele două capete ale lui. Cei doi heruvimi își întindeau aripile unul spre altul, umbrind capacul, iar fețele lor erau îndreptate una către alta, privind spre capac. – Exod, cap. 37

 

Misterele papirusurilor egiptene, decriptate. A fost Iisus un simplu exorcist?

O reprezentare a lui Isus, din deșert, dă naștere unei teorii remarcabile