Misterul orgasmului feminin, decriptat!

Data: 11/05/2018 | Autor: .

orgasmul feminin Misterul-orgasmul-feminin-decriptat

Orgasmul feminin a fost considerat un mister timp de secole. Dacă despre cel masculin se ştie foarte clar faptul că are rolul primar de a asigura reproducerea, în privinţa celui feminin, semnele de întrebare persistă, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii Mihaela Pavličev de Spitalul de Copii din Cincinnati şi Günter Wagner, de la Universitatea Yale, au dat publicităţii un studiu în care afirmă că au descifrat rolul orgasmului feminin.

Potrivit acestora, rolul orgasmului feminin a fost definit încă de acum 75 de milioane de ani şi are legătură cu originea primatelor.

Comparând viaţa sexuală a iepurilor şi a pisicilor cu cea a oamenilor, cercetătorii au descoperit că, spre deosebire de oameni, sexul la animale are scopul de a elibera ovulele necesare reproducţiei. La oameni, femeile ovulează periodic, neexistând o legătură directă cu orgasmul.

Potrivit experţilor, organele sexuale ale femeilor au aceleaşi rădăcini istorice, însă pe parcursul evoluţiei umane, mecanismul de ovulaţie s-a modificat odată cu relocarea clitorisului.

“Clitorisul transmite semnalele către creier pentru a elibera ovulele în scopul reproducţiei. Cum corpul femeilor s-a modificat de-a lungul istoriei, clitorisul şi-a mutat poziţia din interior în exterior, astfel că n-a mai transmis semnalele obişnuite, iar organismul a căutat o altă formă de fertilizare, cea pe care o întâlnim astăzi. Orgasmul feminin şi-a pierdut, astfel, rolul primordial”, au explicat experţii.

Aşa s-a ajuns ca orgasmul feminin să reprezinte, în principal, doar un mecanism de plăcere şi mai puţin unul asociat reproducţiei.

Studiul, publicat în The Journal of Experimental Zoology, a declanşat ample dezbateri în lumea ştiinţifică. Detalii aflaţi de AICI.

1 comentariu

  • 12/05/2018, 22:24 inews10 says : raspunde

    articolul sursa, a fost publicat in august 2016!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.