Natural Cycles. Aplicaţia de telefon care îţi spune când poţi face sex

Data: 11/06/2018 | Autor: .

natural cycles screen696x696Departamentul de Sănătate din Germania a aprobat oficial o aplicaţie de telefon mobil drept metodă de contracepţie. Natural Cycles poate fi recomandată, pe reţetă, de medicii din UE şi Marea Britanie, drept metodă pentru a preîntâmpina o sarcină nedorită, relatează GadgetReport.ro

natural cycles screen696x696-1Aplicaţia monitorizează nivelul de fertilitate al femeilor şi, cu ajutorul unor aLGoritmi, stabileşte care sunt perioadele în care acestea sunt fertile.

„În timpul ovulaţiei, creşterea nivelului de procesteron determină creşterea temperaturii corpului cu aproape jumătate de grad Celsius. Măsurând zilnic temperatura corpului cu ajutorul termometrului asociat, aplicaţia compară datele cu cele din baza de date şi astfel determină, cu culoarea verde, care zile sunt optime pentru sexul fără metode contraceptive şi cu roşu pe cele în care femeile sunt fertile şi trebuie folosite prezervative sau pastile”, au declarat dezvoltatorii.

natural cycles screen696x696-2Aplicaţia Natural Cycles permite, totodată, cuplurilor care vor copii să afle care sunt zilele optime.

Aplicaţia poate fi descărcată pentru Android de AICI, iar pentru iPhone de AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.