Un nou obiectiv zoom pentru Olympus PEN

Data: 14/12/2011 | Autor: .

Camerele Olympus PEN au primit un nou obiectiv cu zoom Standard, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ. Acesta vine cu un mecanism zoom electromagnetic, care asigura actionarea autonoma a obiectivului – fara solicitarea repetata a incheieturii mainii.

Cu un unghi vizual maxim de 84°, distanta focala de 24-100mm* si mod pentru zoom manual, obiectivul ofera utilizatorilor PEN toate optiunile.

Mecanismul zoom actionat electromagnetic iti permite apropierea si indepartarea de subiect foarte lin si silentios, in mod constant. Astfel se evita miscarea brusca a camerei atunci cand zoomul este realizat manual si zgomotul motorului din fundal, care iti poate strica fondul sonor al filmului. Poti seta viteza de zoom a motorului la una din cele trei trepte disponibile. Setarea “incet” iti va lasa un timp pentru concentrare asupra compozitiei in timp ce, cu setarea “rapid” nu vei rata niciun cadru.

Obiectivul ofera o marire standard de 4.2x, iar motorul electromagnetic asigura un raspuns aproape instant. Impreuna cu tehnologia MSC (Movie and Still Compatible), patentata Olympus, se obtine o autofocalizare rapida si silentioasa. Pentru acest obiectiv, Olympus a imbunatatit MSC adaugand un Linear Motor Drive ce foloseste motorul electromagnetic pentru a focaliza si mai rapid, dar si mai silentios – foarte bine pentru inregistrarea filmelor.

Calitatea imaginii se evidentiaza cu precadere in modul Macro, ce asigura o marire de 0.72x* de la 20 la 50cm. Mai putin familiar este noul buton L-Fn (o premiera pentru un obiectv PEN), care previne focalizarea accidentala a unui subiect gresit. Daca intre obiectiv si subiectul urmarit intervine un obstacol, apasand acest buton poti suspenda temporar autofocalizarea pana la eliberarea campului vizual. Pentru amatorii de fotografiere manuala, obiectivul asigura o alta caracteristica rara – optiunea de a suspensa complet autofocalizarea si de a trece la folosirea inelului zoom manual.

Standardul Micro Four Thirds face in mod special camerele PEN sa fie compacte si portabile, ceea ce permite utilizatorilor PEN sa fotografieze in orice fel de locuri si conditii

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ se va comercializa separat dar si ca parte componenta a unuia dintre kit-urile ce contin cele mai noi trei camere PEN: PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3) si liderul de gamei PEN E-P3. Sunt disponibile, de asemenea, accesorii compatibile ca: filtru de protectie, husa obiectiv si parasolar.

Obiectivul va fi disponibil in magazine la sfarsitul lunii ianuarie 2012. Pretul nu a fost anuntat.  Pentru lista completa a specificatiilor vizitati: www.olympus.ro