Noul Pământ! Kepler-62f se află la 1200 ani lumină de Terra

Data: 31/05/2016 | Autor: .

kepler 62f ar putea sustine viata

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit o nouă exoplanetă, Kepler-62f, despre care cred că ar putea să susţină viaţa, aşa cum o percepem noi pe Pământ. Planeta se află relativ „aproape”, fiind la o distanţă de 1200 de ani de Terra, relatează GadgetReport.ro

Planeta, care este cu 40% mai mare decât Pământul, a fost descoperită de misiunea Kepler, în 2013, însă abia acum astronomii au putut oferi mai multe amănunte legate de compoziţia acesteia, orbita şi atmosfera de pe Kepler-62f.

Primele rezultate ale analizelor efectuate de specialiştii de la Universitatea din California arată, astfel, că planeta se află la o distanţă mai mare de o stea raportat la cum se află Terra de Soare, astfel că ar avea nevoie de mai mult dioxid de carbon în atmosferă pentru a ţine apa sub formă lichidă, pe suprafaţa planetei.

În urma simulărilor pe calculator, experţii au ajuns la concluzia că Kepler-62f are, însă, o atmosferă promiţătoare. „Am descoperit ca atmosfera ar putea fi de ajuns pentru a permite existenţa apei la suprafaţa planetei”, a declarat cercetătorul Aomawa Shilds. „Asta o face drept un candidat serios pentru dezvoltarea unui habitat”, a mai spus aceasta.

Cercetătorii au mai descoperit şi alte semnale care indică faptul că temperaturile de pe Kepler-62f scad, în unele perioade, sub limita de îngheţ, iar asta înseamnă că ar putea lăsa loc existenţei unor anotimpuri.

Cercetările noastre vizează realizarea unei liste scurte cu exoplanetele care ar putea fi capabile să dezvolte viaţa, aşa cum o percepem noi, pe Terra. Sperăm că, cu ajutorul noii generaţii de telescoape, să putem filtra mai bine cele peste 2300 de posibile ţinte şi să reuşim să reducem lista planetelor cu potenţial”, a mai spus Shields, pentru Astrobiology.