O descoperire șocantă: Rămășițele unui vampir din secolul al XVII-lea

Data: 21/10/2022 | Autor: .

O descoperire șocantă: Rămășițele unui vampir din secolul al XVII-lea

Rămășițele unui „vampir” de sex feminin au fost descoperite într-un cimitir polonez din secolul al XVII-lea. Scheletul avea o seceră pusă pe gât pentru a-l împiedica să învie din morți.

Profesorul Dariusz Poliński de la Universitatea Nicholas Copernicus a condus săpăturile arheologice care au dus la descoperirea rămășițelor.

Interesant este faptul că dantura ,,vampirului’’ avea un dinte din față neobișnuit de lung, relatează Business Insider.

„Secera nu a fost așezată plat, ci a fost plasată pe gât în așa fel încât, dacă decedatul ar fi încercat să se ridice… capul, ar fi fost tăiat sau rănit”, a declarat Poliński pentru Daily Mail.

În secolul al XI-lea, est-europenii au început să-și trateze morții cu ritualuri anti-vampiri, potrivit revistei Smithsonian, crezând că „unii oameni care au murit își croiau drum afară din mormânt ca monștri care sugeau sânge și îi terorizau pe cei vii”.

Celebrul film horror Nosferatu (1922) şi alte filme clasice, disponibile gratuit

Până în secolul al XVII-lea, ScienceAlert a raportat că astfel de practici de înmormântare „au devenit comune în întreaga Polonie, ca răspuns la o epidemie de vampiri raportată”.

„Alte modalități de a se proteja împotriva întoarcerii morților includ tăierea capului sau a picioarelor, plasarea decedatului cu fața în jos pentru a mușca din pământ, arderea și zdrobirea lor cu o piatră”, a declarat Poliński pentru New York Post.

the remains are shown from an areal view.

Deși alte metode obișnuite de înmormântare anti-vampir includ o tijă de metal bătută cu ciocanul în schelet, rămășițele din Polonia au fost găsite cu secera peste gât și cu un lacăt pe picior pentru a o reține.

Degetul mare cu lacăt atașat la piciorul stâng al scheletului, a declarat Poliński pentru Daily Mail, a simbolizat probabil „închiderea unei etape și imposibilitatea de a se întoarce”.

Misterele Bucureștiului. Tunelurile secrete care străbat tot orașul