O gaură neagră înghite echivalentul unui Pământ în fiecare secundă!

Data: 15/06/2022 | Autor: .

O gaură neagră înghite echivalentul unui Pământ în fiecare secundă!

Universitatea Naţională din Australia (ANU) a anunţat descoperirea unei găuri negre cu cea mai rapidă creştere din ultimele nouă miliarde de ani. Gaura neagră are o masă de trei miliarde de sori şi consumă echivalentul unui Pământ în fiecare secundă. Strălucirea acesteia este de 7.000 de ori mai puternică decât toată lumina din propria galaxie.

„Astronomii vânează astfel de obiecte de mai bine de 50 de ani. Au găsit mii de altele mai slabe, dar aceasta uimitor de strălucitoare a trecut neobservată”, a afirmat principalul cercetător Christopher Onken al ANU.

Potrivit cercetătorilor, gaura neagră are o magnitudine vizuală de 14.5 şi este de 500 de ori mai mare decât gaura neagră din galaxia noastră. Astfel, poate fi văzută cu un set de telescop fixat într-o zonă întunecată.

Suntem singuri în Univers? O nouă teorie lansată de un faimos fizician

„Oamenii au căutat aceste găuri negre în creștere încă de la începutul anilor 1960”, a spus el, adăugând că aproximativ 880.000 dintre ele au fost descoperite și catalogate până în prezent. „Faptul că ceva atât de strălucitor a scăpat de multe, multe căutări care au fost efectuate de-a lungul anilor este destul de remarcabil.”

„Acum vrem să ştim de ce acesta este diferită – s-a întâmplat ceva catastrofal? Poate două mari galaxii s-au prăbuşit una în cealaltă, canalizând o mulţime de material în gaura neagră pentru a se hrăni”, a spus Onken.

„Suntem destul de încrezători că acest record nu va fi doborât. În esenţă, am rămâne fără cer dacă astfel de obiecte s-ar putea ascunde”, a spus co-autorul Christian Wolf.

Universul și-ar putea modifica structura spațiu-timp. Avertismentul fără precedent al cercetătorilor Caltech

Misterul Sagittarius A! Gaura neagră descoperită în centrul galaxiei noastre