Oamenii de știință cred că laptele de gandaci ar putea fi alimentul viitorului

Data: 29/05/2020 | Autor: .

O echipă internațională de oameni de știință a secvențiat un cristal proteic produs de gandaci. Acesta ar fi de peste patru ori mai nutritiv decât laptele de vacă, iar cercetătorii consideră că ar putea fi cheia pentru alimentația oamenilor, în viitor.

Deși majoritatea gândacilor nu produc lapte, o specie anume, Diploptera , pompează un tip de „lapte” care conține cristale de proteine.

Faptul că o insectă produce lapte este fascinant, dar ceea ce cercetătorii spun că este și mai spectaculos este faptul că unul dintre aceste cristale proteice conține de peste trei ori cantitatea de energie găsită într-o cantitate echivalentă de lapte de bivol ( laptele de bivol are mai multe calorii decât laptele obișnuit de vacă).

Cum sa slabesti? 11 alimente care ard grăsimile și cresc metabolismul

Desigur, mulsul unei gandaci nu este cea mai fezabilă opțiune, așa că o echipă internațională de oameni de știință condusă de cercetători de la Institutul de Biologie a celulelor stem și Medicină regenerativă din India a decis să secvențeze genele responsabile de producerea cristalelor de proteine ​​din lapte pentru a vedea dacă ar putea cumva să le reconstruiască în laborator.

„Cristalele sunt ca un aliment complet – au proteine, grăsimi și zaharuri. Dacă te uiți la secvențele de proteine, au toți aminoacizii esențiali”, a declarat Sanchari Banerjee, unul dintre echipe, într-un interviu acordat publicației Times India.

Este important de subliniat că această sursă densă de proteine ​​nu este destinată celor care încearcă să slăbească. Dar pentru cei care se luptă să obțină cantitatea necesară de calorii pe zi, aceasta ar putea fi o modalitate rapidă și ușoară de a  avea acces la calorii și nutrienți.” Pot fi un supliment fantastic de proteine”, a spus Ramaswamy .

Cercetătorii speră să obțină o metodă pentru a produce cristalul în cantități mari.

Ce alimente sunt sanatoase şi care sunt adevărate bombe!

Voi ați consuma suplimente pe bază de lapte de gandaci? Noi nu suntem 100% convinși. Dar, dacă ajută la reducerea deficitului alimentar, va trebui să îl luăm în calcul.

Cercetarea a fost publicată în IUCrJ , jurnalul Uniunii Internaționale de Cristalografie.