Pas urias spre telefoanele flexibile. A fost inventata o baterie revolutionara (VIDEO)

Data: 4/05/2014 | Autor: .

baterie flexibilaCercetatorii de la Rice University au inventat un tip de baterie flexibila, foarte subtire si cu o capacitate foarte mare de energie. Tehnologia ar putea fi baza de plecare spre o noua generatie de gadgeturi, mult mai subtiri si cu proprietati uimitoare.

Telefoanele si tabletele din prezent depind de acumulatori, iar acestia au o marime considerabila si o rigiditate data de formula clasica de productie.

Chiar daca s-au inventat diverse tipuri de ecrane flexibile, transparente si incasabile, acestea nu au putut fi folosite decat intr-o mica masura, si asta din cauza acumulatorilor.

Cercetatorul James Tour afirma ca noul tip de acumulator include o serie de electrozi cu florura de nichel, de 900 de ori mai mici decat cei folositi in prezent. Iar solutia folosita pentru electroliza este realizata din hidroxid de potasiu ( potassium hydroxide in polyvinyl alcohol).

Potrivit expertilor, solutia tehnica folosita va permite noilor acumulatori sa se incarce si, la nevoie, sa fie descarcati intr-un timp foarte scurt.

In plus, ar urma sa fie foarte durabili, pastrand pana la 76% din capacitate chiar si dupa 10.000 de cicluri de incarcare-descarcare.

Mai multe amanunte tehnice, daca va intereseaza, aflati din Journal of the American Chemical Society.

 flexible-battery-supercapacitor-2GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.