Pe Enceladus, una dintre lunile lui Saturn, ar putea exista viaţă

Data: 29/07/2018 | Autor: .

Pe Enceladus, una dintre lunile lui Saturn, ar putea exista viaţă

Una dintre lunile lui Saturn, Enceladus, are cele mai mari şanse să adăpostească viaţă în forma în care o regăsim pe Pământ. Anunţul a fost făcut de cercetătorii de la NASA, care au analizat corpul ceresc aflat la 890 de milioane de mile distanţă faţă de Terra, relatează GadgetReport.ro

Enceladus are o suprafaţă mai mică decât Luna şi ar conţine apă în forma existentă şi pe Pământ. Mai mult, apa ar ieşi la suprafaţă sub forma unor gheizere.

Potrivit unui studiu publicat în Nature Astronomy, nu este exclus ca sub suprafaţa lui Enceladus să se afle un adevărat ocean, posibil la fel de vechi ca cele de pe Terra.

„Este mediul perfect pentru existenţa vieţii, în forma pe care o cunoaştem”, afirmă Kevin Hand, expert la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Pe Pământ, a fost nevoie de aproape un miliard de ani pentru ca viaţa să apară din oceane, iar apoi alte milioane de ani pentru a se diversifica sub forma animalelor şi plantelor. Terra are o vechime de 4,54 miliarde de ani, iar cele mai vechi fosile descoperite până acum datează de acum 3,77 miliarde de ani.

“Semnalele de pe Enceladus arată că temperatura este optimă pentru a păstra apa în stare lichidă, iar acesta ar putea fi primul pas către dezvoltarea vieţii”, a mai spus cercetătorul.

NASA a anunţat că va monitoriza în detaliu situaţia de pe Enceladus şi că viitoarele misiuni spaţiale ar putea explora existenţa vieţii pe luna lui Saturn.