Preturi “made in Romania”. Playbook se vinde in “promotie” la pret dublu!

Data: 24/01/2012 | Autor: .

blackberry-537x304

Ca preturile electronicelor din Romania n-au nicio legatura cu ce se intampla afara, fiind, in unele cazuri, chiar duble, am mai relatat pe GadgetReport.ro. Cand vezi insa ca un site de reduceri vine si iti vinde o tableta la un pret aproape dublu fata de cel de pe site-ul oficial al produsului, te intrebi ce e, totusi, in neregula in Romania.

Astazi va prezentam cazul Blackberry Playbook (64 GB), o tableta vanduta pe site-ul Groupon la 1889 lei. La prima vedere, ar fi un pret bun daca te gandesti ca la emag.ro, produsul costa 2699 lei.

Daca te uiti insa pe site-ul oficial al Blackberry, vei constata, cu stupoare, ca in SUA tableta se vinde cu numai 299 dolari, adica 995 lei. Interesant, nu?play

Si pe site-ul Amazon, pretul este acelasi – 299 dolari. Si atunci te intrebi unde este problema? De ce la noi acelasi produs costa dublu, daca nu triplu? Raspunsul? Simplu. Pentru ca nimeni nu ii intreaba.

Poate pentru ca inspectorii de la Consiliul Concurentei nu s-au interesat de modul in care se formeaza preturile pe piata electronicelor si electrocasnicelor din Romania. Poate ar merita sa investigheze daca exista sau nu o intelegere in piata.

La nivel neoficial, retailerii afirma ca preturile sunt mai mari la noi din cauza TVA-ului mare si taxelor de import.

La ora la care am scris acest material, site-ul de reduceri avea deja un client care a cumparat tableta. Felicitari.

3 comentarii

  • 04/11/2012, 22:17 paul says : raspunde

    O simpla cautare pe orice site din europa sau mai bine pe EBAY veti vedea ca preturile nu sar de 1000 de lei , trebuie facut ceva sa se schimbe odata nesimptirile astea. Nu am( avem ) chef toata ziua cand vrei sa cumperi ceva mai intai sa ma uit si un site extern , poate anumite lucruri din comoditate sunt mai ok din Ro deci trebuie sa avem preturi ca cei din EUROPA + ca doara noi nu traim pe picior mare ca astia macar atat eu si sarac si cu preturi umflate. de vina sunt toti capsunarii care n-au avut in viata lor ceva si nu se uita la bani cand cumpara , astia ii tin in viata pe asa zisii comercianti Romani.

  • 25/01/2012, 00:29 tulburel says : raspunde

    Ţară de bişniţari…Atât tupeu la comercianţii români mai rar îţi este dat să vezi…

  • 24/01/2012, 19:39 pifcnt says : raspunde

    Pai e normal, altfel cum ar putea ei sa faca reducere de 50% al pretului dupa aceea? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.