Preturi “made in Romania”. Playbook se vinde in “promotie” la pret dublu!

Data: 24/01/2012 | Autor: .

Ca preturile electronicelor din Romania n-au nicio legatura cu ce se intampla afara, fiind, in unele cazuri, chiar duble, am mai relatat pe GadgetReport.ro. Cand vezi insa ca un site de reduceri vine si iti vinde o tableta la un pret aproape dublu fata de cel de pe site-ul oficial al produsului, te intrebi ce e, totusi, in neregula in Romania.

Astazi va prezentam cazul Blackberry Playbook (64 GB), o tableta vanduta pe site-ul Groupon la 1889 lei. La prima vedere, ar fi un pret bun daca te gandesti ca la emag.ro, produsul costa 2699 lei.

Daca te uiti insa pe site-ul oficial al Blackberry, vei constata, cu stupoare, ca in SUA tableta se vinde cu numai 299 dolari, adica 995 lei. Interesant, nu?

Si pe site-ul Amazon, pretul este acelasi – 299 dolari. Si atunci te intrebi unde este problema? De ce la noi acelasi produs costa dublu, daca nu triplu? Raspunsul? Simplu. Pentru ca nimeni nu ii intreaba.

Poate pentru ca inspectorii de la Consiliul Concurentei nu s-au interesat de modul in care se formeaza preturile pe piata electronicelor si electrocasnicelor din Romania. Poate ar merita sa investigheze daca exista sau nu o intelegere in piata.

La nivel neoficial, retailerii afirma ca preturile sunt mai mari la noi din cauza TVA-ului mare si taxelor de import.

La ora la care am scris acest material, site-ul de reduceri avea deja un client care a cumparat tableta. Felicitari.