Primele imagini spion cu noul automobil, Ford Transit Courier, ce va fi produs la Craiova

Data: 18/01/2023 | Autor: .

Ford Transit Courier

Turcii de la Ford Otosan pregătesc lansarea noului model Ford Transit Courier, ce va fi produs la Craiova. Motor1.com a prezentat o serie de fotografii spion cu noul model, camuflat şi testat în Germania.

Turcii şi-au propus să producă, în acest an, două noi modele la Craiova. Pe lângă modelul Puma, la uzina din ţara noastra ar urma să fie asamblate Tourneo Courier și Transit Courier, adică un model de pasageri și, respectiv, unul de marfă.

Cele două vor fi, practic, cele mai mici modele LCV din familia Ford, pe care constructorul le-a dezvoltat în parteneriat cu Ford Otosan, care a preluat activitățile mărcii din Europa, pe segmentul de vehicule comerciale.

„Suntem gata să demarăm producția noii generații Ford Transit Courier la Craiova, odată cu investițiile pe care le facem”, a declarat Güven Özyurt, general manager Ford Otosan, odată cu anunțul investițiilor de aproape 500 de milioane de euro, la Craiova, la finalul anului trecut.

Fotografiile spion prezentate de italieni şi surprinse pe străzile din Koln, prezintă o maşină cu o caroserie tipică de LCV, cu o formă cubică și o parte frontală impozantă.

în Köln, Ford are un centru de cercetare și dezvoltare european, tot acolo fiind stabilit și sediul centrului de dezvoltare a mașinilor electrice.

Potrivit italienilor, nu este exclus ca modelul fotografiat să fie varianta electrică a Ford Courier.

Ford Transit Custom. Cum ar putea arăta prima autoutilitară electrică made în România!

Transit Courier EV se va alătura modelului Tourneo Custom, prezentat recent, cu o baterie de 74 de kilowați-oră pentru o autonomie estimată la 370 de kilometri (230 de mile).

Ford nu a împărtășit nicio informație oficială cu privire la noua furgonetă, dar se crede că aceasta va rula pe o versiune modificată a platformei lui Puma, care la rândul ei se bazează pe actualul Fiesta.

Un EcoBoost de 1,0 litri va fi probabil motorul de bază înainte de sosirea EV-ului.

Noul Transit Courier va continua să fie o afacere exclusiv europeană, deoarece este pur și simplu prea mic pentru gusturile americane.

Viitorul camionetelor Transit mai mici în SUA este incert în acest moment, deoarece constructorul auto ar fi decis să anuleze proiectul pentru un înlocuitor al Transit Connect.

Uzina Ford Otosan din Craiova isi propune să ajungă la o capacitate de producţie anuală de 272.000 de autovehicule odată cu startul modelelor Courier.

 

  • Modelul Puma, crossover-ul Ford de mare succes, primește o versiune complet electrică din 2024, care va fi construită la Craiova
  • Noul vehicul utilitar ușor, care va intra în producție în 2023 la Craiova, va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generație Ford Transit Courier .
  • Vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier va fi, de asemenea, construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând 2024
  • Transit Courier și Tourneo Courier sunt proiectate și dezvoltate de joint venture-ul Ford Otosan, unul dintre cele mai de succes și longevive parteneriate din industria auto globală
  • Producția modelului EcoSport se va opri până la finalul acestui an

Ford F-150 Lightning Pro SSV 2023. Prima camionetă electrică a Ford