Review Samsung Galaxy S9, după 2 săptămâni. Flagship-ul sud-coreenilor, cu bune şi rele

Data: 30/03/2018 | Autor: .

Review Samsung Galaxy S9, după 2 săptămâni. Flagship-ul sud-coreenilor, cu bune şi rele

Cel mai spectaculos telefon din istoria sud-coreenilor de la Samsung, Galaxy S9, este, fără îndoială, cel mai bun lansat până acum, excelând la capitolul imagine, sunet şi înregistrare video însă are şi câteva puncte slabe, iar cel mai important este autonomia redusă. S9 nu reuşeşte sub nicio formă să reziste mai mult de o zi, o astfel de performanţă fiind posibilă doar dacă îl pui în modul de saving power, relatează GadgetReport.ro

După ce am folosit Samsung Galaxy S9 timp de două săptămâni, concluziile sunt, în general, pozitive. Telefonul se remarcă cu profilul elegant, cu ecranul excelent, cu cele două difuzoare stereo cu Dolby Atmos şi cu camera care înregistrează video şi foto la standarde de top.

Urmăriţi în clipul video de mai jos review-ul GadgetReport. privind noul telefon, alături de câteva sfaturi privind optimizarea acestuia.

 

Noul procesor de pe seria Galaxy S9 oferă o performanţă superioară modelului de anul trecut, în medie cu 20%. Este tactat până la 2,7 Ghz şi, împreună cu memoria ultra-rapidă, face ca orice joc, film şi alt tip de experienţă multimedia să se desfăşoare fără niciun fel de problemă.

Samsung Galaxy S9 oferă o performanţă bună în materie de fotografie şi video. Apertura variabilă (F1.5/ F2.4) face din S9 primul telefon Samsung care realizează fotografii cu adevărat bune în condiţii de luminozitate scăzută. Mai mult, cu noua cameră poţi să filmezi în UHD/4K şi în slow motion, o facilitate cu adevărat spectaculoasă care va face ca amintirile tale să capete o altă dimensiune.

Rămâne de văzut un test comparativ cu Huawei P20, pentru a vedea care telefon face fotografii mai bune. Pe hârtie, telefonul chinezesc pare că depăşeşte S9 la capitolul performanţă. Plus că, la fel ca la generaţiile precedente, imaginile captate de S9 sunt în continuare prea ,,colorate”, contrastul prea puternic, câteodată ireal.

DETALII IN REVIEW-UL DEDICAT CAMEREI

Samsung Galaxy S9, demn de un DSLR. Cum fotografiază și filmează în slow motion

Samsung Galaxy S9 este primul telefon din noua gamă care oferă difuzoare stereo. Sunetul este optimizat Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus), astfel că se aude clar şi, împreună cu imaginea excelentă, oferă o experienţă multimedia fără precedent (UHQ 32-bit & DSD support PCM: Up to 32 bits-DSD: DSD64/128)

La capitolul software, dincolo de faptul că rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, 8.0 Oreo, noua generaţie Galaxy S9 şi S9+ se remarcă prin seria originală de emoji-uri pe care le poţi folosi pe reţelele sociale. Faptul că îţi poţi face propriul emoji după expresia feţei aduce un plus de originalitate şi oferă utilizatorilor o nouă modalitate, foarte plăcută, să se exprime în online.

CE NU NE-A PLACUT LA GALAXY S9

Primul şi cel mai important aspect dezamăgitor este legat de autonomia redusă a telefonului. Indiferent de ce faci pe el, că stai pe social media, că te uiţi la filme, te joci sau asculţi muzică, Galaxy S9 nu rezistă mai mult de o zi. Poate doar în modul de saving power, însă care îi reduce mult din facilităţi.

Pe de altă parte, prezenţa butonului dedicat asistentului Bixby rămâne în continuare un ,,artificiu” aproape inutil. Programul nu face altceva decât să adune date din conturile de email şi aplicaţii, încercând să ofere o experienţă multimedia completă. Cum nu avem încă o variantă în limba română, interacţiunea este destul de limitată, nejustificând, cel puţin la noi, butonul dedicat. Poate pe viitor va fi altceva însă în prezent este mai mult un artificiu de marketing agasant pe care vestea bună este că poţi să îl dezactivezi.

Poţi cumpăra Samsung Galaxy S9 de AICI , iar S9+ de AICI.

Ți-ai cumpărat Samsung Galaxy S9? Trucurile care îl fac și mai performant

Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S8? Cinci motive pentru care ar trebui să alegi noua generaţie

Unboxing Samsung Galaxy S9. Cum arată, primele impresii. Un prim review GadgetReport.ro