Semnalele extraterestre care au declanșat alarma la NASA

Data: 22/03/2022 | Autor: .

Semnalele extraterestre care au declanșat alarma la NASA

Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au anunțat că au captat o serie de semnalele extraterestre misterioase venite din Calea Lactee. NASA a intrat pe fir și a declanșat o amplă anchetă, pentru a elucidat sursa acestora.

Science Alert relatează că semnalele extraterestre provin de la un obiect cosmic foarte rar, un pulsar, o stea pitică alba.

Potrivit astrofizicianului Jonathan Katz din Statele Unite, semnalelor radio misterioase captate de la GLEAM-X J162759.5-523504.3, așa cum a fost numită steaua pitică, sunt emise pe o frecvență joasă (72-215 MHz), cu o temperatură de luminozitate de aproximativ 1016 grade Kelvin.

”Încă din primele zile ale astronomiei pulsarilor s-a speculat că o stea pitică, albă, magnetică, rotativă ar putea prezenta o activitate asemănătoare unui pulsar. Recenta descoperire a obiectului GLEAM-X J162759.5-523504.3 este un candidat al primului pulsar adevărat, o pitică albă”, a spus Jonathan Katz de la Universitatea Washington din St. Louis în studiul său, publicat recent.

Expertul afirmă că obiectul are o orbită binară, care este mai apropiată decât a pulsarilor de stele neutronice din sistemele binare, iar semnalul venit din spațiu este lipsit de coerență.

Document declasificat! Americanii recunosc existența extratereștrilor

”Nimeni nu se aștepta să fie detectat un obiect ca acesta, pentru că nu ne așteptam să fie atât de strălucitor. Într-un fel, transformă energia magnetică în unde radio mult mai eficient decât orice am văzut până acum”, a explicat Natasha Hurley-Walker de la Universitatea Curtin din Australia.

Potrivit cercetătorilor NASA, pulsarul, o subcategorie a stelelor neutronice, are o perioadă de 18,18 minute.

Demn de Extratereştrii Antici: Laptopul din Grecia antică

Dacă descoperirea obiectului va fi confirmată, atunci ar fi prima stea pitică albă care împărtășește fizica și mecanismul de radiație al pulsarilor radio tradiționali. Aceasta înseamnă că obiectul GLEAM-X J162759.5-523504.3 ar putea fi o țintă promițătoare pentru observațiile optice.

Un milion de noi galaxii! Cât de mare este Universul?