Îţi merge greu telefonul? De ce trebuie să-l resetezi

Îţi place? Dă
şi

resetare-la-setarile-din-fabrica-2
Dacă tocmai ai primit un update de software pentru telefonul mobil sau tableta şi vezi că merge mai greu decât înainte, că îţi dă multe erori şi îngheaţă în aplicaţii, nu înseamnă că telefonul trebuie schimbat. Trebuie să îl resetezi la configuraţia iniţială.

“Am un Samsung Galaxy S5 si am primit actualizarea la Android 5.0.2. De atunci, telefonul merge foarte prost, se blochează, iar bateria se descarcă mult mai repede. Ce-i de făcut?”, este un mesaj primit pe adresa redacţiei pe care am ţinut să-l prezentăm pentru că reflectă o problemă generală, valabilă pentru toate tipurile de telefoane. Iată paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ţi reînvia telefonul:

resetare-la-setarile-din-fabrica1. Primul pas este să îţi faci un backup al datelor de pe telefon sau tableta. Intră în settings/backup and restore şi selectează backup. Astfel îţi vei salva o copie a tuturor datelor esenţiale din telefon, de la numere de telefon, la sms-uri, aplicaţii etc.
2. După ce te-ai asigurat că ţi-ai salvat datele din telefon, nu uita să îţi notezi toate conturile şi parolele acestora, pentru că le reinstala ulterior.

3. Pentru fotografii, foloseşte Photos de la Google. Este o aplicaţie gratuită care îţi salvează toate fotografiile în cloud, nelimitat. Atenţie, dacă nu le salvezi, fotografiile, video-urile şi muzica din telefon se vor pierde. O solutie excelenta este sa le muti pe un SDCard sau in cloud, pe un Google Drive sau Dropbox.

4. Din settings selectează “Factory data reset”. Va dura cîteva minute ca telefonul să se reiniţializeze.
5. Instalează din nou contul tău personal şi apoi mergi în Backup and restore şi apasă pe Restore. Îţi va va instala pe telefon toate setările avute anterior.

6. Reporneşte telefonul şi vei vedea diferenţa.

Reiniţializarea la setările din fabrică este o măsură excelentă pe care ar fi bine să o aplici de fiecare dată după ce ai instalat un update major de software.

Asta pentru că noul sistem de operare nu elimină complet software-ul anterior, în momentul update-ului. Aşa se face că aplicaţiile, dedicate sistemul anterior de operare, nu vor funcţiona la nivelul optim.

Dacă ai comentarii şi sugestii la acest tutorial, te aşteptăm pe pagina noastră de Facebook.

Scrie un comentariu