Sony ZV-1F. O nouă cameră destinată vloggerilor

Data: 14/10/2022 | Autor: .

Sony ZV-1F

Sony a lansat cea de-a doua cameră din seria ZV, ZV-1F, destinată vloggerilor. În comparație cu ZV-1, ZV-1F renunță la o mulțime de caracteristici pentru un preț mai mic și o funcționare mai simplă. 

Sony ZV-1F dispune de același senzor CMOS Exmor RS CMOS de 20,1 MP de tip 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm) are ZV-1. În locul unui obiectiv cu zoom variabil, ZV-1F are un obiectiv fix de 20 mm (echivalent 35 mm) f2.0.

Aceasta oferă un câmp vizual mare, chiar mai mare decât cea mai mare distanță focală de pe ZV-1, ceea ce o face potrivită pentru scenarii de vlogging ținute în mână, deoarece nu mai trebuie să vă întindeți brațul pentru a vă acomoda pe dvs. și pe ceilalți în cadru. De asemenea, oferă o distanță focală mai interesantă pentru activităţi precum fotografia de stradă.

ZV-1F este capabilă să înregistreze clipuri video 4K la o viteză de până la 30 fps. Sony are o varietate de profiluri de imagine disponibile, inclusiv S-Log2, S-Log3 și HLG, dar merită menționat faptul că ZV-1F poate înregistra doar în 8 biți 4:2:0. Altfel spus, nu este cea mai bună calitate a înregistrărilor.

Cu toate acestea, camera este potrivită pentru a înregistra și încărca direct pe internet folosind o conexiune wireless pentru smartphone. ZV-1F poate înregistra, de asemenea, videoclipuri verticale, ceea ce îl face ideal pentru Instagram, TikTok sau YouTube Shorts.

Camera are încorporat un microfon direcțional cu 3 capsule, cu o protecţie inclusă. Puteți conecta un microfon extern prin intermediul mufei de microfon de 3,5 mm, dar nu există hotshoe.

Sony ZV-1F

De asemenea, primim micro HDMI, iar microUSB de pe ZV-1 a fost înlocuit cu USB-C.

Alte caracteristici împrumutate de la camerele Sony anterioare includ stabilizarea digitală a imaginii SteadyShot, care este singurul tip de stabilizare disponibil pe această cameră, Eye AF, urmărirea obiectelor, modul Product Showcase pentru a comuta rapid și automat focalizarea între fața dvs. și un obiect din mână, Soft Skin Effect și același ecran tactil articulat de 7,5 cm și 921.600 de puncte.

Sony ZV-1F are un preț de 500 de dolari și va fi disponibilă la sfârșitul lunii octombrie.