Sony ZV-E10. O cameră de vlogging cu obiective interschimbabile

Data: 28/07/2021 | Autor: .

Sony a anunțat astăzi prima sa cameră pentru vlogging din seria Alpha cu obiective interschimbabile, noua Sony ZV-E10.  Camera ZV-E10 dispune de un senzor Exmor™ APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X, oferind astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural.

  • Înregistrare video internă 4K, prin citirea completă a pixelilor fără pixel binning
  • Codec XAVC S™ de înaltă frecvență la 100Mbps la înregistrarea 4K
  • Slow & Quick Motion (Filmare încetinită/accelerată)
  • Înregistrare full HD High-speed la 120 fps
  • Fotografiere cu temporizator de interval pentru clipuri video time-lapse uimitoare
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

 

Sony ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus” care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase” (prezentare produs), care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

Sony ZV-E10, o cameră de numai 343 de grame

Sony ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei. Acest aspect simplifică mult setup-ul necesar pentru realizarea de vloguri și permite, în același timp, utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar și să filmeze din poziții dificile.

Sony ZV-E10

În plus față de ecran, ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging, inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei, care le permite creatorilor să comute cu ușurință de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.

Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate, precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p). Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode, care oferă înregistrare video stabilă chiar și în timpul mersului, atunci când filmarea se realizează direct din mână. În plus, tehnologia avansată AF (autofocalizare) a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă și precisă, cu performanțe excelente de urmărire a subiectului, precum și sunet de înaltă calitate pentru înregistrarea sonoră foarte clară.

Sony ZV-E10, autofocalizare avansată

Tehnologia de top Sony AF (autofocalizare) le permite utilizatorilor să lase această grijă în seama camerei, astfel încât să se poată concentra asupra compoziției cadrului perfect. ZV-E10 oferă Fast Hybrid AF și Real-time Eye AF (AF pe ochi în timp real) pentru video, cu Real-time Tracking (urmărire în timp real), care permite camerei să păstreze în cadru chipul și ochii subiectului, pentru autofocalizare rapidă și precisă, chiar și în cazul filmărilor în mișcare sau în condiții de mediu nefavorabile. De asemenea, utilizatorii pot personaliza setările de autofocalizare ale camerei, cum ar fi viteza de tranziție AF (tranziția AF de la un subiect la altul) și sensibilitatea de comutare a subiectului pe care autofocalizează, pentru a alege felul în care camera trece de la un punct de focalizare la altul, în funcție de preferințele lor creative.

În plus, funcția de focalizare tactilă a camerei ZV-E10 le permite utilizatorilor să seteze în mod intuitiv punctul de focalizare în imagine, prin simpla atingere a ecranului. Astfel, cu o singură mișcare, utilizatorii pot schimba instantaneu zona de focalizare la un subiect la altul, în aproape orice punct al cadrului. Acest lucru este disponibil atât pentru captarea de imagini statice, cât și în modurile video.

Calitate audio

Tehnologia de top de la Sony cu un microfon direcțional cu trei capsule, permite camerei ZV-E10 să capteze sunetul în mod deosebit de clar, inclusiv vocea vorbitorului, reducând efectele nedorite ale vântului datorită paravântului inclus în pachet. Pentru opțiuni audio extinse, ZV-E10 include o interfață audio digitală în patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe, dar și o mufă jack pentru conectarea unui microfon extern. Includerea unei mufe jack pentru căști le permite utilizatorilor să conecteze căști pentru a monitoriza cu precizie înregistrările audio. Sincronizarea ieșirii audio poate fi setată, de asemenea, în mod Live sau Lip Sync.

 Subiectul, tot timpul pe primul plan

La fotografierea în diferite setări cu schimbări dramatice de lumină, utilizatorii pot fi siguri că ZV-10E va corecta automat expunerea, utilizând un algoritm original Face Priority AE (autoexpunere) capabil de tranziții AE rapide, în așa fel încât chipul subiectului să nu fie nici subexpus, nici supraexpus. Acest lucru permite camerei să detecteze fața acestuia și să regleze expunerea pentru a se asigura că trăsăturile sunt reproduse la luminozitate optimă, chiar și atunci când sunt realizate filmări cu modificări majore ale iluminării în modul Selfie, și chiar dacă fața subiectului se îndepărtează de cameră pentru câteva momente. În plus, ZV-E10 dispune de aceeași știință avansată a culorilor implementată odată cu popularul model ZV-1, și optimizează tonurile pielii indiferent de subiect, atât în modul de captare a imaginilor statice, cât și în modul de înregistrare video.

Concepută pentru creatorii de conținut video 

Utilizatorii pot folosi foarte ușor și confortabil noua cameră ZV-E10, datorită grip-ului care o face plăcut de ținut în mână, dar și butonului MOVIE, amplasat convenabil pe partea superioară a camerei. Atunci când este folosită împreună cu grip-ul opțional cu funcție de control wireless de la distanță (GP-VPT2BT, vândut separat), operarea cu o singură mână este mult simplificată, determinând un acces mai facil la butonul de zoom, de înregistrare, dar și la un buton personalizabil. O lumină care indică statusul înregistrării este, de asemenea, implementată pe partea frontală a body-ului pentru a ști dintr-o privire atunci când camera înregistrează activ. De asemenea, ecranul este încadrat de o bandă roșie în timpul înregistrării, pentru ca utilizatorii să știe exact dacă filmarea este pornită, chiar și atunci când se află în spatele camerei.

O caracteristică unică a camerei ZV-E10 este butonul de zoom care poate realiza un zoom optic folosind obiective zoom puternice, dar și un zoom clar al imaginii, atât cu obiective zoom, cât și obiective fixe. Datorită funcției Clear Image Zoom, utilizatorii pot realiza zoom-ul fără pierderea rezoluției video, pentru a menține calitatea 4K a clipului video. De asemenea, utilizatorii pot alege din opt setări pentru viteza de zoom, care le oferă flexibilitate creativă suplimentară.

Sony ZV-E10. Autonomie de până la 125 de minute

Camera ZV-E10 dispune de baterie cu o autonomie mare, suficientă pentru a capta până la 125 de minute  sau 440 de imagini cu o încărcare completă, astfel încât utilizatorii să poată înregistra perioade lungi de timp, fără griji. La fotografierea în interior, sursele de curent alternativ precum AC-PW20AM (opțional) pot furniza energie, astfel încât utilizatorii să poată continua să înregistreze fără să se îngrijoreze în ceea ce privește consumul bateriei. Alimentarea poate fi realizată și printr-un conector de tip USB-C®, permițând bateriilor externe să alimenteze camera pentru o durată de folosire mai mare atunci când utilizatorii filmează în continuă mișcare. Pentru a economisi bateria camerei, ajunge sa închideți LCD-ul rabatabil al ZV-E10 pentru a pune camera în modul de economisire a energiei sau să îl deschideți pentru a o porni instantaneu.

Streaming live

Camera ZV-E10 poate fi utilizată, de asemenea, ca o cameră web de înaltă calitate sau drept cameră dedicată pentru streaming live, prin simpla conectare la un PC sau la un smartphone, pentru mobilitate crescută fără software suplimentar. Funcționalitatea le permite utilizatorilor să profite la maximum de calitatea extraordinară a imaginii și de sunetul clar oferite de camera ZV-E10, dar și de funcțiile Face Priority AE și Soft Skin Effect în timp ce fac livestreaming sau în timpul apelurilor video. Camera ZV-E10 suportă standardele utilizate pentru camerele USB precum UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class). ZV-E10 permite utilizatorilor să o conecteze și la o sursă de alimentare prin cablu USB în timp ce transmit în direct, pentru o perioadă mai lungă de folosire. Pentru mai multă comoditate, utilizatorii pot atribui această funcție unui buton personalizat pentru a începe streaming-ul instantaneu.

 Transfer ușor de date și fișiere

Utilizând aplicația Imaging Edge Mobile de la Sony, utilizatorii pot transfera imaginile și fișierele video selectate pe un dispozitiv mobil, prin Wi-Fi, inclusiv fișiere de imagine RAW. După ce camera a fost asociată cu aplicația Imaging Edge Mobile, datele privind locația în care s-a realizat imaginea pot fi preluate din telefonul mobil și înregistrate. Utilizatorii pot transfera de pe cardul SD din camera pe un smartphone (dispozitiv mobil) prin Bluetooth chiar dacă aparatul este oprit.

Preț și Disponibilitate 

Noua cameră Sony ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.699 de lei.

Un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 și obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS va fi, de asemenea, disponibil în a doua parte a lunii august 2021, la un preț aproximativ de 4.199 de lei, la dealerii autorizați Sony din Europa.