SpaceX anunță prețurile abonamentelor pentru internet prin satelit

Data: 30/10/2020 | Autor: .

SpaceX a anunțat oferta de servicii de internet prin satelit, dezvoltată prin intermediul rețelei StarLink. Utilizatorii vor plăti 99 USD pe lună, plus 499 USD pentru un kit de configurare, relatează agenția Reuters.

Potrivit Reuters, utilizatorii care s-au înscris pentru a testa internetul Starlink au primit în aceste zile invitațiile oficiale de la SpaceX pentru a se alătura testului „Better Than Nothing Beta”.

„După cum vă puteți da seama din titlu, încercăm să ne adaptăm așteptările inițiale”, se spune în e-mailul SpaceX. „ Trebuie să vă așteptați să vedeți că viteza datelor variază de la 50 Mb / s la 150 Mb / s și latența de la 20 ms la 40 ms în următoarele câteva luni, pe măsură ce dezvoltăm sistemul Starlink”. „Vor exista și scurte perioade fără conectivitate”, se mai spune în e-mail.

Un utilizator, citat de Reuters, a afirmat că a plătit 578 dolari pentru kitul Starlink, inclusiv transportul și manipularea. ,,Dacă nu voi fi mulțumit de serviciu, pot trimite totul înapoi și voi primi 75% din banii plătiți’’.

Compania își propune să ofere acces la internet oriunde în lume, la o viteză de acces de 1 Gbps

Capcanele internetului mobil. Cât te costă să te uiți la clipurile video pe telefon

Planurile lui Elon Musk vizează asigurarea accesului la internet în orice colț al lumii. Din 2018 și până în prezent, SpaceX a lansat peste 800 de sateliți, iar în următoarea perioadă va mai lansa alți 300.

SpaceX va investi, în total,  în dezvoltarea rețelei Starlink peste 10 miliarde de dolari.

Primele servicii comerciale vor debuta în 2021, mai întâi pentru clienții din SUA, Canada și Germania, țări aflate, potrivit lui Musk în „zone de latitudine înaltă”, iar apoi pentru restul lumii, probabil din 2022.

Oferta de internet de la Starlink va include mai multe pachete de conectivitate, cel mai probabil la 1Gbps. Internetul prin satelit va putea fi accesat de oriunde, de la navele de croazieră la pensiunile turistice din creierii munților.

Prețul va fi similar cu ce oferă principalii furnizori de internet prin satelit, Viasat și HughesNet, de 100 respectiv 95 de dolari pe lună.

Cu siguranță vor fi și alte tipuri de abonamente, mai ales pentru companii, cu o bandă de transfer superioară.

În condițiile în care un abonament de internet costă, în SUA, în jur de 60 de dolari pe lună, să plătești 100 de dolari pentru a avea acces la propria conexiune de internet oriunde în lume va fi un avantaj.

Gândiți-vă numai la faptul că vom avea acces la internet și în vacanțele din străinătate, la același cost ca și în țară și, foarte important, fără probleme de semnal.

Va fi interesant de văzut cu ce tip de smartphone-uri vom putea accesa serviciile de internet prin satelit.

Pe piață există deja o serie de modele speciale, cu Android, printre care se află și Thuraya X5-Touch.

Detalii despre acest telefon prin satelit aflați din materialul de mai jos.