Studiu ştiinţific: Culorile hainelor care ne fac mai atractivi sexual

Data: 16/05/2016 | Autor: .

culorile hainelor Culoarea-hainelor-ne-face-mai-atractivi-sexual-486x304

Potrivit unui studiu publicat în revista Biology Letters a Societății Regale britanice, modul în care ne îmbrăcăm, culorile hainelor, ne influenţează într-un mod important legăturile sociale, ne face mai atractivi inclusiv din punct de vedere sexual.

Altfel spus, dacă vrei să fii privit(ă) drept o persoană agreabilă, încearcă să îţi asortezi culorile hainelor cu momentele importante ale zilei.

La serviciu, de exemplu, încearcă să eviţi ca culorile hainelor să fie foarte puternice sau stridente, precum roşul, rozul, portocaliul şi verdele. Astfel de culori au fost identificate, potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie, drept culorile inadecvate la serviciu, relatează GadgetReport.ro

Aşa că este bine să cauţi culori ceva mai cuminţi, precum griul, maroul, verdele închis, albastrul şi, în general, nuanţele care să genereze respect, prestanţă.

Situaţia este complet diferită atunci când ieşim în oraş. Astfel, potrivit experţilor britanici, dacă roşul nu este adecvat pentru serviciu, este la mare căutare la o petrecere.

Potrivit acestora, culoarea roşie este asociată cu activitatea sexuală, astfel că orice ţinută în această culoare va fi privită, invariabil, ca o invitaţie la sex. Roşul este culoarea care avantajează femeile cel mai mult, de la buze la rochii şi pantofi.

Interesant este şi faptul că şi bărbaţii sunt avantajaţi de această culoare. Potrivit studiului la care au participat 100 de persoane, 50 de femei și 50 de bărbați, bărbaţii care se îmbracă în roşu au fost percepuți ca fiind ‘mai agresivi’, ‘mai dominanți’, ‘mai curajoși’ și cu mai multe șanse în câștigarea unei competiții.

În rest, bărbaţii sunt apreciaţi mai mult dacă poartă albastru, gri şi verde, şi devin, paradoxal, mai puţin atractivi dacă aleg coloarea neagră, kaki-ul şi portocaliul.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.