Studiu ştiinţific: Cum ne influenţează muzica viaţa sexuală

Data: 10/02/2016 | Autor: .

cum ne influenţează muzica viaţa sexuală cine-asculta-muzica-face-mai-mult-sex-gadgetreport

Muzica ne influenţează într-un mod semnificativ starea de spirit, afirmă cei de la Sonos, într-un studiu realizat în parteneriat cu Apple. Cine ascultă muzică în mod constant are o stare psihică mai bună, iar piesele preferate pot determina un tonus mai bun, optimism şi rezultate pozitive în activitatea zilnică.

Cercetătorul Daniel J. Levitin, author best-seller-ului “This is Your Brain on Music: The Science of a Human Obsession” afirmă că „muzica schimbă creierele oamenilor”. „Când ascultă muzică, creierul eliberează dopamină în sistemul Limbic, oferind o senzaţie plăcută de mulţumire.

Studiul a implicat 30.000 de oameni din diverse medii sociale, care au fost chestionaţi în privinţa efectelor interacţiunii cu muzica. În a doua fază a studiului, cercetătorii s-au focusat pe 30 de familii, cu 109 membri, din întreaga lume, pentru a investiga în profunzime, timp de două săptămâni, efectele muzicii asupra oamenilor, relatează GadgetReport.ro

Cum ne influenţează muzica viaţa sexuală

Studiul a demonstrat că cei care au ascultat muzică pe perioada cercetării au simţit o dorinţă mai mare de se implica în relaţii interumane, de la platonic la sexual, sentimentul fiind asociat cu degajarea oxytocinei la nivel cerebral. „Aceasta este responsabilă cu percepţia apropierii fizice, un semnal care transmite dorinţa de interacţiune socială”, a declarat Levitin, citat de Mashable.

Potrivit rezultatelor studiului, în căminele în care muzica a fost o prezenţă constantă, familiile au petrecut cu 13% mai mult timp împreună.

89% dintre participanţii la studiu au declarat că, având un fond muzical în casă, le-a fost mult mai uşor să întreprindă activităţile casnice, au mâncat mai bine, iar 24% au declarat că s-au simţit mai puţin stresaţi şi obosiţi.

Mai mult chiar, cei care au ascultat muzică în casă în cele două săptămâni au făcut cu 67% mai mult sex decât ceilalţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *