Google schimba enervantul “unlock” de pe Android

Data: 17/02/2012 | Autor: .

4995febdf9unlock

Google a depus la Oficiul de Marci si Inventii din SUA brevetul unei aplicatii care va rezolva o mare problema cu care se confrunta utilizatorii de smartphone-uri si tablete cu Android.

Aplicatia va schimba enervantul mod de “slide-to-unlock” al gadgetului. Utilizatorii s-au plans nu de putine ori ca le este foarte greu sa isi deblocheze telefoanele mai ales atunci cand ecranul este umed sau rece.g-426x304

Noua aplicatie, prezentata in detaliu pe patentlyapple.com, prezinta doua noi metode de deblocare a gadgeturilor.

In prima varianta, Google vrea sa includa un grup de aplicatii, cele mai utilizate, ale caror icon-uri vor fi afisate pe ecran. Daca utilizatorul va trage de una din ele, telefonul se va debloca iar aplicatia va porni instantaneu.

In a doua varianta, Google prezinta deblocarea prin activare vocala. Practic, utilizatorul va rosti cuvinte precum “unlock” sau o parola care vor debloca gadgetul.g2-460x304

Prin noua aplicatie de deblocare, Google spera sa inchida gura celor care afirma ca “slide-to-unlock” de pe Android este un copy-paste de pe sistemul iOS al celor de la Apple. Daca ti-a placut materialul, nu ezita sa ii dai like sau share de pe butoanele de mai jos. Multumim.