TOP 10 – cele mai spectaculoase masini hibrid din 2013 (VIDEO)

Data: 12/12/2013 | Autor: .

Buick Riviera Concept

2013 a fost un an spectaculos pentru industria auto. Au fost lansate zeci de  noi modele, fost propuse solutii tehnice innovative, au aparut noi tendinte si au fost lansate solutii tehnice innovative.

 Va prezentam un top al celor mai spectaculoase masini concept cu propulsie hibrida lansate in acest an. Cele mai multe au sanse sa le vedem transpuse in modele de serie in urmatorii ani. Asa ca, daca vreti sa vedeti cum va arata viitorul in industria auto urmariti clipurile video de mai jos.

Peugeot Hybrid Air

Peugeot Hybrid Air este unul dintre cele mai spectaculoase hibride concept lansate in acest an. Francezii de la PSA Peugeot-Citroen vor lansa o versiune de serie a hibridului fără baterii dezvoltat împreună cu Bosch până în 2016.

In comparaţie cu un hibrid benzină-electric sau diesel-electric, sistemul Hybrid Air elimină necesitatea acumulatorilor şi a motoarelor electrice pentru o reţea pneumatică bazată pe aer comprimat.

Sistemul Hybrid Air cântăreşte aproape 100 kilograme, ceea ce îl face cu 50% mai uşor decât actualele sisteme hibride de pe piaţă, spun cei de la Bosch

VW CrossBlue Coupe

Lansat la Shanghai, conceptul CrossBlue Coup vine cu un motor hibrid de 415 cai putere, modelul promite un consum de 3 litri la 100 km. Noul SUV-coupe poate rula 33 km în modul electric.

CrossBlue Coupe este un vehicul de cinci locuri ce oferă spațiu interior mai generos decât un Touareg. Ampatamentul de aproape 3 metri lungime garantează confortul pentru pasageri.

CrossBlue Coupe poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde.

 

The Elio

Americanii au dezvăluit prototipul Elio, o masina în 3 roți, hiper-eficientă, pentru doi pasageri, ce va consuma sub 3 litri la sută.

Elio va costa 5.226 de euro, în condițiile în care producătorii estimează că va obține 5 stele la testele de siguranță. Mai mult, prototipul are o autonomie de peste 1.000 de kilometri.
Elio are o greutate de 363 kg și va folosi un motor de 1.0 litri pe benzină, în 3 cilindri, capabil să dezvolte 70 CP. În ecuație intră și o cutie automată cu 5 rapoarte, care va trimite puterea la roțile din față. În termeni de performanță, înseamnă că poate atinge suta în 9,6 secunde, iar viteza maxima va fi de 161 km/h.

VIA Motors XTRUX

X-Truck este o camioneta care are la baza modelul Chevrolet Silverado cu un sistem de propulsie format din doua propulsoare electrice, un set de baterii litiu-ion cu o capacitate de 24 kWh si un motor V8 pe benzina de 5,3 litri. Fiecare motor electric ofera cate 402 cai putere.

Principiul de functionare al sistemului hibrid este asemanator cu cel intalnit la Chevrolet Volt. Astfel, propulsorul termic este utilizat ca generator de curent electric pentru cele doua motoare electrice si baterii. Gratie bateriilor racite cu lichid, VIA X-Truck se poate lauda cu un consum mediu scazut. Astfel, in traficul urban masina consuma mai putin de 2,3 litri la suta de kilometri.

 

Yaris Hybrid R

Conceptul Hybrid-R nu este altceva decât un Yaris ultra-sportiv. Japonezii anunță că grupul propulsor dezvoltă peste 400 CP. Toyota combină un motor pe benzină de mic litraj și câteva motoare electrice   ce face ca mașina să perfect adaptată pentru șosea și circuit.

Buick Riviera

Buick a reinventat numele aparut prima data in 1963 cu o forma inspirata de apa. Americanii s-au si luat dupa un vechi proverb chinezesc, care spune ca “cel mai bun lucru este unul asemanator apei”. Usile sunt de tipul gullwing, iar daca le deschizi vei fi intampinat de un interior la fel de lichid ca si caroseria. Bordul si scaunele au forme sculptate, atletice si totodata fluide.

Buick Riviera foloseste motorizarea W-PHEV,  hibridul standard in oferta GM. Masina are tractiune integrala si suspensie electromagnetica

Riviera mai foloseste si un sistem activ de siguranta, care obtine datele din trafic cu ajutorul a 10 camere cu rezolutie mare si 18 senzori de precizie, pentru monitorizare. Informatiile sunt integrate si apoi proiectate holografic pe parbriz. Sistemul ofera si asistenta la vederea pe timp de noapte, alerta la masinile din unghiul mort si la schimbarea benzii de mers, precum si asistenta la parcare.

Daihatsu FC Deco Deck

Modelul concept  Daihatsu FC Deco Deck vine cu o solutie inovativa de propulsie care include folosirea unor celule de combustie si a unui generator electric care, in viitor, ar putea sa echipeze modelele de top ale constructorului japonez.

Toyota i-Road

Japonezii vin cu un concept electric care se doreşte un concurent direct pentru Renault Twizy. Principala diferenţiere faţă de Twizy, în afara designului, ţine de adoptarea unei singure roţi în spate, precum şi de echiparea standard cu două semiportiere.

Propulsia este electrică, i-Road fiind pus în mişcare de cele două motoare electrice din roţile faţă, totalizând 4 kW. Autonomia maximă se cifrează la circa 50 km, iar încărcarea totală a bteriilor litiu-ion durează doar 3 ore.

Propulsia este electrică, i-Road fiind pus în mişcare de cele două motoare electrice din roţile faţă, totalizând 4 kW. Autonomia maximă se cifrează la circa 50 km, iar încărcarea totală a bteriilor litiu-ion durează doar 3 ore.

Mitsubishi Concept GR-HEV

GR-HEV este un hibrid diesel-electric, care prefigurează viitoarea generaţie a pick-up-ului L200.Motorul diesel se află la locul său obișnuit, sub capotă, în timp ce motorul electric acţionează roţile din spate, pentru a crea un nou tip de sistem 4×4, denumit de japonezii de la Mitsubishi Super All Wheel Control (S-AWC). Nu există deocamdată date legate de performanță, ştim doar că GR-HEV va emite în atmosferă mai puțin de 149g de CO2 la fiecare kilometru parcurs.

Nissan BladeGlider

La capitolul design, BladeGlider împrumută anumite trăsături de la Nissan DeltaWing, conceptul pregătit de niponi pentru cursa de la LeMans, şi din ZEOD RC – cea mai rapidă maşină electrică de curse.

Ecartamentul faţă cu lungimea de un metru este  mai îngust faţă de cel spate, iar soluţia adoptată de japonezi este justificată prin faptul că rezistenţa la înaintare este redusă şi în acelaşi timp manevrabilitatea este îmbunătăţită considerabil. Şasiul maşinii este realizat din fibră de carbon, în vreme ce caroseria a fost construită din CFRP (polimer ranforsat cu fibră de carbon), similar cu BMW i3.