Totul despre sex. 10 concluzii interesante despre ştiinţa seducţiei

Data: 22/01/2018 | Autor: .

seductie seducţieAtunci când vine vorba de seducţie, oamenii încearcă, de cele mai multe ori, să pară ceea ce nu sunt. Cu alte cuvinte,când vor să cunoască pe cineva îşi schimbă comportamentul, îşi ascut simţurile şi încearcă, prin orice mijloace, să ajungă la o relaţie cu persoana respectivă.

Cel puţin asta susţin cercetătorii de la Universitatea din Illinois, care au identificat şase motive pentru care oamenii flirtează, indiferent de situaţie:

Sex: Încearcă să ajungă în pat
Distracţie: Tratează flirtul ca pe o activitate recreativă
Explorează: Încearcă să afle cum ar fi să aibă o relaţie
Relaţie: Încearcă să-şi aprofundeze relaţia
Încredere: Vor să îşi confirme şi să-şi întărească respectul de sine
Interes: Încearcă să obţină ceva de la persoana respectivă.

Studiul a analizat comportamentul a 101 femei şi a 99 bărbaţi în timpul unor discuţii de „agăţat”.

seductie seductie-2

Concluzia este că bărbaţii sunt mai motivaţi de partea sexuală, în timp ce femeile vor mai mult o relaţie.

Pentru ambele sexe, contactul vizual a fost determinant în a face pasul următor. Interesant este şi faptul că, în opinia majorităţii, bărbatul trebuie să facă primul pas în abordare.

Pe de altă parte, atât femeile cât şi bărbaţii s-au arătat mai atraşi de parteneri care le zâmbesc decât de cei care arată mai bine, dar sunt încruntaţi sau indiferenţi.

Studiul a mai arătat că partenerii se simt mai bine atunci când reuşesc să treacă de la discuţii despre fleacuri la chestii mai interesante, în genul pasiunilor şi a convingerilor personale.

O altă concluzie interesantă este că, în general, bărbaţii supraestimează interesul sexual al femeilor la adresa lor, în timp ce femeile înţeleg mai greu semnalele sexuale ale bărbaţilor.

seductie seductie-3

seductie seductie-4Un alt studiu, realizat în 2011 de Universitatea din Columbia, arată că, pentru femei, fericirea este cea mai atractivă expresie, nu şi pentru bărbaţi. Cu alte cuvinte, femeile vor fi mai atrase de bărbaţi deschişi, optimişti şi debordanţi.

Bărbaţii ar fi mai atraşi de femeile cu atitudine, care emană sexualitate, aspect pe care, dimpotrivă, femeile nu îl consideră ca fiind extrem de relevant.

În schimb, ambele sexe sunt influenţate de ruşine, trăsătură pe care o consideră la fel de importantă.

Un alt pont foarte interesant: Ambele sexe sunt mai deschise la comunicare într-o zi însorită. Altfel spus, vremea frumoasă ne face mai agreabili, spre deosebire de cea închisă, care ne scade nivelul de „sociabilitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.