Tu ştii ce bei? Cum alegi o bere de calitate

Data: 18/06/2018 | Autor: .

Puţini dintre amatorii de bere îi ştiu secretele, cunosc cu adevărat cum să aleagă între o bere bună, sănătoasă, şi un fake cu mult alcool, făcut din tot felul de chimicale.Cum alegi o bere de calitate află din materialul GadgetReport.ro

Trebuie să ştiţi din start că cea mai bună bere este cea nepasteurizată, fără porumb şi chimicale adăugate. Aşa că, dacă vreţi să gustaţi una de calitate, mergeţi spre berile de manufactură, adică produse de micile berării, preferabil la faţa voastră. Chiar dacă preţul este mai mare, veţi sesiza că gustul şi aromele sunt incomparabile.

Dacă nu aţi găsit aşa ceva, îndreptaţi-vă spre berile în sticlă, nu la pet sau la doză metalică. Asta pentru că berea păstrată în sticlă îşi păstrează mult mai bine calităţile, iar cele vândute la pet sau doză includ nişte aditivi alimentari care le fac să ţină mai mult.

Iar atunci când aveţi de ales între mai multe sortimente, uitaţi-vă atenţi la etichetă şi cumpăraţi bere nepasteurizată, din hamei sau malţ, şi care nu are în compoziţie porumb.

Berea nefiltrată are mai multe substanțe nutritive. Deși, prin filtrare, berea devine mai limpede, acest proces înlătură drojdia și aroma băuturii.

„Conform legii purităţii berii (Germania, anii 1500), aceasta nu poate fi obţinută decât din malţ, hamei, drojdie şi apă”, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București. Berea care este obținută conform acestei recomandări conține o cantitate importantă de vitamine (B1, B2, B5, B6, B9, PP, H, inozitol), săruri minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, zinc, fluor şi mangan), aminoacizi, glucide şi proteine.

Un alt sfat este să nu cumpăraţi niciodată bere ieftină, no name. Asta pentru că este posibil să fie o bere falsificată. Cum se face asta? Prin adaos de apă sau alcool, prin utilizarea surogatelor de malţ (pir-glucoză) sau de hamei (pelin, genţiană, etc.), adaos de îndulcitori naturali (zahăr, dextrine, glucoză) sau artificiali (zaharină – E954, ciclamaţi – E952, aspartam – E951), adaos de antiseptici şi neutralizanţi (dioxid de sulf E220 şi sulfiţi, acid salicilic, acid boric E284) şi prin adaos de coloranţi, cum ar fi caramelurile – E150.