Ulefone Be Pro vs. Ulefone Be Pro 2. Bătălia smartphone-urilor de până în 500 de lei

Data: 9/11/2015 | Autor: .

ulefone be proDacă vrei un smartphone ieftin, cu Android 5.1, şi care să se mişte fără probleme, telefoanele chinezilor de la Ulefone pot fi o bună soluţie. După modelul Ulefone Paris, pe care l-am prezentat într-un review video (detalii AICI), astăzi îţi arătăm alte două telefoane interesante.

Ulefone Be Pro şi Ulefone Be Pro 2 sunt vândute de site-ul Gearbest.com la preţuri pe care în România este puţin probabil să le vezi, asta pentru că cei mai mulţi retaileri de la noi umflă preţurile cât pot de mult.

Cele două modele vin cu acelaşi ecran, un display IPS de 5.5 inchi HD, acoperit cu Corning Gorilla Glass 3. Ecranul este unul optim, fără pierderi de culoare, cu un unghi de vizualizare foarte bun, la fel ca cel de pe Ulefone Paris.

Ambele telefoane prezintă carcase cu margini metalice şi capace dintr-un material plastic care nu îţi alunecă din mână. Capacele se scot şi lasă astfel acces liber la baterie şi sloturile pentru cele două sim-uri şi cardul de memorie (de până la 128 GB!)

Ulefone Be Pro şi Ulefone Be Pro 2 au un spatiu de stocare de 16 GB şi câte două camere, de 8 respectiv 13 MP, cu flashlight şi autofocus. Camerele oferă o performanţă optimă, însă sub nivelul telefoanelor de top. Vestea bună este că înregistrează video la calitate Full HD.

Ulefone Be Pro şi Ulefone Be Pro 2 rulează un Android 5.1, curat, alături de un software dedicat care îţi permite să schimbi look-ul telefonului cu tot felul de icon-uri, fundaluri etc.

Ambele rulează semnalul în 4G şi oferă dotările standard, precum GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass etc.

Diferenţa dintre ele constă în soluţiile hardware. În timp ce Ulefone Be Pro 2 oferă un procesor quad-core de ultimă generaţie, ARM Cortex-A53, MTK6735 pe 64biti, tactat la 1.0GHz, care lucrează împreună cu 2 GB de RAM, Ulefone Be Pro vine cu o arhitectură MTK6732, tactată la 1,5 Ghz, tot cu 2 GB de RAM.

Ulefone Be Pro are şi o placă video mai nouă, un ARM Mali-T760, tactat la 695 Mhz, pe 16 core, în timp ce Ulefone Be Pro 2 include un GPU Mali-T720.

Diferenţa de configuraţie hardware ar trebui, teoretic, să ofere un plus modelului Ulefone Be Pro, însă aceasta ţine mai mult de statistică decât de experienţa de utilizare.

De remarcat este şi faptul că Ulefone Be Pro foloseşte codecul H.265, care îi asigură suport pentru video la calitate Full HD.

Ambele telefoane vin cu o baterie de 2600mAh, care le asigură o autonomie de o zi, o zi jumătate dacă nu le folosiţi în modul excesiv.

Ulefone Be Pro costă 126,59 de dolari, iar modelul Ulefone Be Pro 2 este vândut pe Gearbest.com la preţul de 119,99 dolari. Diferenţa este de numai 7 dolari, adică 28 de lei.

Indiferent pe care-l alegeţi, un astfel de telefon este o bună soluţie dacă vă doriţi un smartphone cu care să intraţi pe internet (browsing, chat, Facebook etc.), să vă uitaţi la filme şi seriale (unghiul de vizualizare este foarte bun) şi să vă jucaţi, fără nicio problemă, absolut toate jocurile prezente în Google Play.