Unboxing iPhone X. Primele telefoane au plecat către clienţi

Data: 30/10/2017 | Autor: .

Unboxing iPhone X. Primele telefoane au plecat către clienţi

Apple a început să trimită primele smartphone-uri iPhone X către clienţi, în funcţie de data la care au fost făcute precomenzile. Pe internet a apărut şi un unboxing cu noul telefon, iar GadgetReport.ro vi-l prezintă în premieră.

“Designed by Apple in California” este sloganul sub care Apple îşi promovează noul smartphone iPhone X produs în China.

Imaginile, prezentate pe Twitter de Benjamin Geskin, arată faptul că Apple a ales o cutie specială, cu iz premium, pentru a prezenta noul telefon, cel mai scump din istoria companiei.

Expertii se aşteaptă ca cererea pentru iPhone X să fie una fără precedent, de 40-50 de milioane de exemplare.

GadgetReport.ro relata, recent, că nu este exclus ca, în aceste condiţii, livrările telefoanelor să întârzie chiar şi câteva luni, pentru că furnizorii nu pot asigura componentele decât pentru cel mult 10.000 de unităţi pe zi.

În teorie, primele precomenzi ar urma să fie onorate pe 3 noiembrie, însă există informaţii potrivit cărora lansarea în magazine ar putea fi amânată până în decembrie-ianuarie 2018 în multe dintre pieţele internaţionale.

Dincolo de speculaţii, retailerii români au inceput şi ei precomenzile pentru iPhone X şi promit că primele telefoane ar urma să ajungă la clienţi la data stabilită oficial, 3 noiembrie. Rămâne de văzut.

iPhone X, cel mai spectaculos telefon mobil din istoria companiei americane Apple, costa în România între 5299 şi 6099 lei, cu cel puţin 1500 lei mai mult decât pe piaţa americană. Retailerii şi furnizorii de servicii de telefonie vor face, astfel, profituri semnificative, având în vedere interesul românilor pentru telefonul premium anunţat de Apple

iPhone X este disponibil doar în variantele de culori space gray și silver. Îl puteţi precomanda de AICI la cel mai bun preţ.

MERITĂ 5300 LEI UN SMARTPHONE?

iPhone X sau iPhone 10, aşa cum mai este cunoscut telefonul cu care Apple vrea să dea lovitura pe piaţa tehnologiei, a declanşat vii dezbateri pe internet. Mulţi l-au lăudat pentru saltul tehnologic semnificativ, însă există şi multe semne de întrebare legate de flagship-ul de 1000 de dolari. GadgetReport.ro vă prezintă cele mai importante aspecte care vă pot ajuta să decideţi dacă merită să cheltuiţi peste 5200 de lei pentru noul smartphone.

Primul semn de întrebare este legat de carcasa noului smartphone. De ce a ales Apple să doteze telefonul cu o margine de oţel inoxidabil în condiţiile în care toţi ceilalţi producători au renunţat la acest material pentru simplu motiv că se zgârie foarte uşor.

Un al doilea semn de întrebare este legat de sticla care protejează ecranul, cât de solidă este în realitate, mai cu seamă că toată carcasa este acum din sticlă, pentru a facilita încărcarea wireless. Apple afirmă că aceasta este cea mai durabilă sticlă folosită pe un telefon mobil. Nu ştim de unde o are, în condiţiile în care nu este Gorilla Glass 5, cea folosită, de exemplu, pe Galaxy Note8.

Un alt semn de întrebare este legat de ecranul OLED. Ce generaţie de display-uri Samsung a ales să folosească Apple pentru noul iPhone X? Este vorba, oare, de panoul folosit pe Galaxy S6? De ce a ales Apple să folosească un ecran mai puţin luminos decât Galaxy Note8 şi cu o rezoluţie mai mică (2960X1440 px faţă de 2436X1125 px pe iPhone X)?

O altă controversă. Apple a schimbat, odată cu iPhone X, modul în care reacţionezi cu telefonul. Trebuie să apeşi pe ecran pentru a-l deschide. De ce nu de două ori, pentru a evita ca ecranul să se deschidă accidental, de exemplu când îl ai în buzunar sau în geantă?

Un alt semn de întrebare este legat de modul de deblocare al ecranului, cu amprenta feţei. Dacă până acum era simplu şi uşor să foloseşti iPhone-ul cu o singură mână, în cazul iPhone X va trebui să ridici, de fiecare dată, telefonul înspre faţă şi nu este exclus să apară erori de deblocare, fapt confirmat chiar la prezentarea oficială.

Mai mult, rămâne de văzut cum se va descurca iPhone X dacă apar schimbări de fizionomie. Te poţi îngrăşa sau să slăbeşti, de exemplu. Poate îţi laşi barba să crească, poate suferi o operaţie estetică sau machiajul îţi va modifica look-ul. Va reuşi iPhone X să ţină pas cu aceste modificări?

Mai mult chiar, va trebui, de exemplu, să ducem telefonul iPhone X la faţă de fiecare dată când vrem să vedem cât e ceasul sau să facem o operaţiune cu telefonul. Un gest nou, cel puţin neobişnuit, ca să nu spunem ridicol.

Tot la capitolul software, este interesant de aflat de ce a renunţat Apple la butonul de Home, chiar şi virtual, şi a ales soluţia unei bare de comenzi pe care o foloseşti într-un mod total diferit faţă de cum eram obişnuiţi până acum pe iPhone. O schimbare doar de dragul de a aduce ceva nou sau o modificare pe care Apple o va implementa la toate telefoanele sale?

iPhone X ridică semne de întrebare şi în privinţa bateriei. Apple nu a furnizat niciun fel de informaţii dincolo de faptul că ar ţine cu 2 ore mai mult decât cea de pe iPhone 7. Rămâne de văzut cum se va descurca aceasta cu consumul de energie suplimentar.

O altă curiozitate este legată de modul în care telefonul iPhone X se încarcă. Apple a trecut la capitolul facilităţi încărcarea rapidă, însă chargerul cu care vine în pachet nu pare să ofere această facilitate. Va trebui să cumpărăm un charger rapid, separat. Te întrebi de ce, la un telefon cu asemenea preţ, Apple a ales această variantă.