Unboxing & review Samsung 55Q95T. Un televizor QLED la un preț foarte bun

Data: 22/04/2021 | Autor: .
Samsung 55Q95T

Samsung 55Q95T

Vârful de gamă din 2020 al sud-coreenilor, QLED-ul Samsung 55Q95T a ajuns la un preț la aproape jumătate față de cel al lansării. Este cel mai bun moment să cumperi unul dintre cele mai spectaculoase televizoare de pe piață.

Atunci când vrei să îți cumperi un televizor, mai ales un Samsung, procedează la fel ca și cu telefoanele mobile. Nu te arunca la cel mai nou apărut, pentru că prețul va fi unul foarte mare. Cumpără generația anterioară,  care vine la jumătate de preț, iar diferențele de tehnologie nu sunt atât de mari încât să merite investiția în ultimul model.

E un sfat valabil mai ales pentru Qled-urile Samsung care, an de an, vin cu noi versiuni nu neapărat mai bune. La fel ca în cazul telefoanelor, progresele reale se văd din două în două generații.

Televizor QLED, OLED, Ultra HD. Care sunt diferențele și cum faci alegerea corectă

Așa că, dacă ai un televizor din 2020, n-are sens să treci în 2021 la noile Microled-uri & Neo Qled pentru că diferențele nu vor fi atât de mari.

Dacă ai însă un televizor din 2019 sau mai vechi, upgrade-ul merită făcut mai ales pentru software-ul din spatele ecranelor.

 Samsung 55Q95T, un televizor ireproșabil

Dacă îți dorești un televizor nou și eziți între un LED, QLED și OLED, cel  mai bun raport preț-calitate îl are, fără îndoială, QLED-ul. LED-urile sunt descalificate din start dacă ai măcar 3500 de lei de investit, pentru că QLED-urile oferă o imagine incomparabil mai bună.

Despre OLED-uri numai de bine. Au cel mai bun negru, puternic, adânc, însă au prețuri, în continuare foarte mari pentru ce oferă. Și decât să iei un OLED din zona entry level, mai bine cu aceeași bani cumpără un QLED.

Iar de la QLED-uri, alege vârfurile de gamă, cum este Samsung 55Q95T. Doar la acestea vei vedea, cu adevărat progresul tehnologic, versiunile Q6, Q7 și Q8 nereușind să ofere toate specificațiile la care aspiri. Sunt compromisuri pe care și sud-coreenii le fac pentru a obține un preț mai bun și a mulțumi un număr cât mai mare de clienți.

De exemplu, un Q6 are un PQI (indexul care stabilește, în esență, calitatea imaginii) de 3200, în timp ce modelul pe care vi-l propunem, Samsung 55Q95T, are un PQI de 4300.

Iar acest lucru se vede în calitatea imaginii. Practic nu poți compara contrastul, negrul, refresh-ul unui televizor Q9 cu cel al unui Q6. Da, costă cu 1000-1500 de lei mai mult, dar investiția merită cu prisosință.

Inclusiv pe partea de sunet, Q95T stă mai bine, oferind un sunet stereo din numai puțin de 6 difuzoare. Chiar nu ai nevoie de un soundbar.

Q95 sau Q90?

Samsung 55Q95T și Samsung 55Q90T sunt, în esență, același televizor, cu mici diferențe care contează!

Q95T vine cu Samsung One Connect, consola care îți permite să organizezi firele și să pui televizorul pe perete fără să îți atârne niciun fir, cu excepția cablului subțire, transparent, care leagă box-ul de televizor.

Pe Q90, toate mufele sunt în televizor. În plus Q95T are un PQI de 4300 în timp ce Q90T unul de 4200. Nu că ar conta foarte mult, dar dacă ești interesat de specificațiile maxime, alege Q95.

O altă diferență este cea de preț. Q95 este cu aprox. 500 de lei mai scump decât Q90T.

Un miliard de nuanțe de culori

Merită achiziția unui Samsung 55Q95T?

Noi credem că da. Vei avea cea mai bună tehnologie în materie de imagine, un sunet excelent, o interfață optimizată în care Netflix-ul, Youtube-ul și celelalte platforme de streaming le vei vedea la calitate 4K, pe 120 Hz. Iar în gaming, televizorul este ireproșabil, nelâsând în urmă ghost-uri, brick-uri sau imagini aiurea conturate.

The side view of QLED TV

Dacă nu ai bani pentru un Q95, sfatul nostru este să alegi un Q7. Este un alt televizor bun și mai ieftin.

Vezi conținuturi multiple în același timp

Un alt sfat important. Nu te grăbi să cumperi un QLED 8K pentru simplul motiv că nu ai, pentru moment, conținut la această rezoluție cu excepția unor clipuri de pe youtube.

Dacă te gândești că televizorul 8K îți va scoate o imagine mai bună din cablul TV, îți pui speranțe pe degeaba. Nu va face acest lucru.

Imaginile se vor vedea la fel ca pe un 4K, puțin mai bune decât pe un Full HD. Upscaling-ul nu este, pentru moment, o opțiune reală. E mai mult marketing și prea puțină calitate.

Dacă te interesează Samsung 55Q95T, urmărește unboxing-ul din clipul de mai jos, iar dacă vrei să îl cumperi, în găsești pe acest LINK.