Vânătoarea sexuală. Efectele flirtului, demonstrat de experţi

Data: 25/01/2016 | Autor: .

Vânătoarea sexuală flirt-gadgetreport

Dacă te uiţi după o tipă sau un tip şi te gândeşti la sex, nu înseamnă că eşti un obsedat(ă). Dimpotrivă. Potrivit experţilor italieni, vânătoarea sexuală este benefică pentru psihicul uman, antrenând corpul într-o stare în care adrenalina ajută la creşterea tonusului general şi la eliminarea stresului.

Cu cât reuşeşti să îţi menţii starea de flirt, cu atât este mai bine, spun psihologii italieni care au supus un grup de 150 de bărbaţi şi femei unui experiment în care au încercat să afle ce rol joacă flirtul în viaţa noastră cotidiană.

Subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri. În primul grup, oamenii au fost rugaţi să facă totul pentru a se cunoaşte între ei la nivel intim, pentru a arăta că ştiu să flirteze, că vor cucerească persoanele cu care intră în contact. În cel de-al doilea grup, s-a mers tot pe cunoaşterea reciprocă, conotaţiile sexuale fiind strict interzise.

După două luni de socializare, subiecţii au fost rugaţi să completeze un chestionar privind experienţele trăite. Rezultatul?

În primul grup, peste 60 la sută dintre participanţi s-au declarat satisfăcuţi de perioada petrecută împreună, în timp ce în celălalt, peste 70% au considerat experienţa o adevărată corvoadă.

Mai mult chiar, dacă în primul grup, participanţii debordau de optimism şi energie, în cel de-al doilea, pesimismul şi oboseala au fost invocate de cei mai mulţi subiecţi.

Iar rezultatele analizelor medicale au venit să susţină acest adevărat fenomen. Cei puşi să flirteze aveau o stare generală pozitivă, în timp ce în celălalt grup au apărut semnalele stresului şi lipsa tonusului fizic.

Concluzia experţilor italieni – flirtul, vânătoarea cu conotaţie sexuală ne influenţează decisiv viaţa, ne facem mai activi, mai sănătoşi, optimişti şi capabili să depăşim orice obstacole.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.