Vom purta computere in cap? Sony a brevetat un cip incredibil

Data: 30/08/2015 | Autor: .

Vom purta computere in cap? Sony a brevetat un cip incredibil

In viitor, vom purta computere in cap? Sony a inregistrat o inventie demna de Star Trek. Japonezii vor sa dezvolte un mini-computer, de marimea unei monede, pe care il vom purta pe cap, prins de firele de par.

Botezat SmartWig, computerul ar avea o serie de sezori capabili sa proceseze datele si sa le comunice cu alte dispozitive, relateaza Kotaku.

“Folosirea acestui gadget are numeroase avantaje, in comparatie cu celelalte computere portabile (in genul Google Glass – nr.) pentru ca ofera un confort substantial si imbunateste experienta de utilizare. ” afirma Sony in materialul descriptiv.

Cel mai probabil, prin intermediul SmartWig, utilizatorii vor putea controla vocal telefonul mobil aflat in buzunar sau în geanta, vor putea dicta mesaje si vor afla diverse informatii audio, printr-o casca prinsa in ureche.

Sunt doar simple speculatii, pentru ca Sony nu a dezvaluit detaliile proiectului SmartWig. O intrebare justificata care i-ar putea pune in dificultate pe japonezi: Ce te faci daca nu ai ….păr?

implant-465x304Si Samsung lucreaza la astfel de inventii. GadgetReport.ro relata, anul trecut, ca Oficiul SUA pentru Marci si Inventii (The United States Patent and Trademark office) a publicat recent brevetul unei inventii dezvoltata de Samsung care se refera la implantul de electrozi in creierul uman.

Samsung a inventat un electrod, numit Implantable Medical Devices (IMDs), care, odata introdus in capul pacientului, ajuta la monitorizarea starii organismului, de la inima la creier. Detalii aflati de AICI

Un lucru este sigur. Faptul ca viitorul apartine computerelor portabile. Suntem curiosi sa vedem cine va fi primul care breveteaza cip-ul pentru creier!

Eyeborg – primul “om-robot” din lume

Ideea celor de la Samsung de a folosi dispozitive electronice pentru a le implanta in corpul uman nu este una noua. GadgetReport.ro relata, de exemplu, inca de anul trecut, despre experienta incredibila a britanicului Rob Spence, primul om care a reusit, cu succes, sa isi implanteze un gadget electronic care ii sporeste abilitatile.

Spence si-a implantat in ochiul drept o camera video HD. Aceasta se conecteaza wireless la un dispozitiv care inregistreaza tot ceea ce vede.  Camera, dotata cu o baterie in miniatura, este fixata de globul ocular, astfel ca se misca odata cu acesta.