Vrei un telefon de Black Friday? Cel mai simplu ghid de achizitie pentru smartphone-ul ideal!

Data: 20/11/2014 | Autor: .

telefoane-black-friday-gadgetreport.roDaca vrei sa îţi cumperi un telefon din noua generatie, de Black Friday, sa faci o comparatie intre cele mai bune smartphone-uri reprezinta o adevărată provocare. Cum ofertele vor fi puţine, iar numărul clienţilor foarte mare, să pui mâna pe un telefon la un preţ bun reprezintă o misiune în care timpul de decizie este esenţial.

Va trebui, in primul rand, sa treci de hatisul de mesaje publicitare, de artificiile de vanzari care incearca sa te convinga ca telefonul pe care il vezi in fata ochilor este cel mai bun din lume.

Apoi ar trebui sa stii cateva lucruri esentiale despre smartphone-ul ideal, informatii pe care cei mai multi vanzatori nu o sa ti le spuna.

In esenta, daca vrei un smartphone de top, la un preţ decent, cauta unul cu ecran Full HD, cu un procesor quad-core peste 1,7 Ghz, cu minim 2 GB de RAM, cu o camera de cel putin 8 MP (ar fi ideal sa aiba stabilizare optica) si un spatiu de stocare macar de 16 GB, extensibil prin microSD.

Trebuie să ştii că ecranele QHD, promovate de producătorii de telefoane, nu oferă o experienţă care să merite cele câteva milioane de lei pe care ar trebui să îi plăteşti în plus.

Asta pentru simplul motiv că diferenţa de rezoluţie nu este sesizabilă de ochiul uman. În plus, aceste panouri consumă mult mai multă energie.

Ca sa nu ai emotii cu autonomia, cauta un telefon cu o baterie cat mai mare, de peste 2000 mAh. Asta daca nu vrei sa stai tot timpul cu telefonul in priza.

La capitolul conectivitate, este esential ca telefonul pe care vei da, cu siguranta, minim 1500 de lei, sa prezinte conexiune 4G, asta ca sa beneficiezi de cele mai bune viteze de transfer pe internetul mobil.

Dacă, de exemplu, te interesează Samsung Galaxy S5, vezi să fie ultima versiune, cea 4G+. Am comparat cele doua versiuni şi diferenţele ţin de viteza de transfer şi autonomie.

In privinta formei telefonului, calitatii materialelor si dimensiunii ecranului, alegerea tine exclusiv de preferintele tale.

Important este si de unde il cumperi. Chiar daca vei gasi un pret mai bun pe un site obscur sau «la baieti », evita astfel de achizitii. Incearca sa cumperi de la un vanzator care iti ofera service si garantie.

La cat costa reparatia unui smartphone, este esential sa ai toate actele la indemana.

Mai avem un sfat esential. Incearca sa eviti telefoanele no-name, chinezariile sau cele la un pret suspect de mic.

Chiar daca specificatiile arata ok, majoritatea folosesc componente slabe calitativ. N-ai vrea ca intr-o saptamana sa iti blestemi zilele ca ai aruncat cu banii pe geam.

Alege un telefon de la o firma cunoscuta, cu service si garantie, si care iti ofera si posibilitatea de a cumpara accesorii.