10 gadgeturi pentru casa viitorului

Data: 22/01/2012 | Autor: .

Creativitatea si inovatia evolueaza pe masura ce noile tehnologii si materiale isi fac loc in viata noastra de zi cu zi. GadgetReport.ro va prezinta 10 dintre cele mai interesante concepte de gadgeturi care vor inlocui, in urmatorii ani, aparatele electrice din casele noastre.

360 Iron este un fier de calcat imaginat de designerul Bernardo Bajana. Cu un design simplu si fluent, gadgetul duce utilitatea in zona tehnologiei inteligente. Dotat cu o serie de senzori, acesta isi adapteaza caldura si nivelul de vapori in asa fel incat sa asigure o experienta optima, fara sa fie nevoie ca utilizatorul sa insiste in zonele dificile precum gulerele sau pliurile hainelor.

Designerul Tim Wieland a realizat pentru firma Braun conceptul unei boxe speciale destinata smartphone-urilor. Cu un design simplu si spectaculos, ansamblul vine cu doua incinte de 20W si un sistem de setari ale sunetului accesibil prin telecomanda.

 

NJORD este un umidificator imaginat de Reymin DeLeon. Gadgetul are in interior un thermostat care monitorizeaza aerul si temperatura, asigurand instant nivelul de umiditate stabilit de utilizator.

Slim Toaster este un prajitor de paine foarte interesant, mai ales prin designul special. Realizat de doi designeri turci, Muzaffer Kocer si Ayca Guvern, conceptul a intrat in atentia celor de la Electrolux care sunt interesati sa il produca.

Wavelength este un telefon de interior cu speaker care asigura convorbiri clare si puternice in interiorul incaperii. Designerul Daniel Fitzgerald, cel care a imaginat gadgetul, spune ca acesta este prevazut cu un microfon unidirectional, astfel ca nu vor capta zgomotul ambiental. La fel si difuzorul este special realizat in asa fel incat sa isi trimita sunetele catre utilizatorul aflat pana la 2 metri distanta. Totul datorita unui sensor de proximitate.

Proinjector este un cuptor cu microunde care, dincolo de forma speciala si functiile clasice, este dotat cu un proiector care prezinta imagini din interior. Hwang Jungioon si Jaeryong Lee, cei doi inventatori, afirma ca astfel vom fi mult mai atenti la cum se prepara mancarea si vom evita astfel accidentele nedorite.

Coffee stick este un termometru special, imaginat de Hyewon Lee, care iti spune detalii despre temperature bauturii. Este compatibil cu orice lichid, astfel ca il poti pune in cana de cafea, ceai sau oala de ciorba. Vei afla, astfel,  daca lichidul este destul de cald sa poti sa il bei fara probleme.

The PumPing Tap este o priza imaginata de Seong Soyeon, Kim Seonmi, Lee Jeongjae, Park Jihye & Lee Yeontaek. Aceasta iti permite sa opresti toate aparatele electrice fara sa mai fie nevoie sa le scoti din priza. Astfel vei economisi energie stiindu-se ca, si in stand-by, aparatele consuma electricitate.

Breeze Rack este un gadget care imbina mai multe functii foarte utile in baie. Dincolo de functia clasica de maner, acesta are si functie de incalzire, astfel ca iti vei putea usca prosoapele. Mai mult chiar, Breeze Rack poate fi detasat si folosit ca uscator de par.

Designerii italieni Adriano Conti, Corrado Galzio si Ale Innamorati au imaginat o consola de bucatarie care poate incapea cu usurinta in cele mai mici spatii, specifice blocurilor ceausiste. Consola include o plita electrica, o chiuveta, un frigider si o masina de spalat vase. Toate intr-o constructie realizata din aluminiu si plastic.