10 lucruri pe care nu le stiai despre South Park (VIDEO)

Data: 20/02/2014 | Autor: .

southparkCelebrul serial de desene animate South Park a ajuns la cel de-al 17-lea sezon. Pe parcursul celor 247 de episoade, creatorii South Park au satirizat si ridiculizat o lume intreaga, multi fiind cei care afirma ca acest serial a schimbat mentalul colectiv, mai ales in SUA.

In cei 17 ani de difuzare, dincolo de faptul ca l-au ucis pe Kenny de circa 80 de ori, realizatorii celebrului serial au ridiculizat numeroase vedete si personalitati politice, de la Barack Obama la Tom Cruise.

South Park a devenit renumit pentru atacarea deschisa, provocatoare si fara menajamente a subiectelor controversate cum ar fi avortul,homosexualitatea, violența si sexul in mass-media, religia; dar si pentru abordarea subiectelor la ordinea zilei in jurnalele de stiri: razboiul din Irak, alegerile prezidențiale din 2000 si 2004, sau inundațiile din New Orleans din 2005.

Uneori reacția este uluitor de rapida: episodul 111, „It’s Christmas in Canada” in care este infațisat Saddam Hussein prizonier, a fost difuzat pe 17 decembrie 2003, la doar 3 zile dupa capturarea reala a lui Saddam inIrak.

Dincolo de serialul in sine, sunt inca multe secrete, lucruri inedite care tin de “bucataria” serialului. De exemplu, stiati ca mama lui Cartman a fost inspirata de femeia care l-a inselat pe Trey Parker ?

Sau ca celebrul Mr. Hankey este inspirat tot din realitate si trimite la copilaria lui Parker, cand acesta avea prostul obicei de a nu trage apa la toaleta.

Vedeti toate secretele serialului South Park in clipul video de mai jos.

Un alt lucru inedit pe care probabil nu il stiati este ca South Park se lauda cu recordul mondial la injuraturi – 399 injuraturi in filmul „South Park: bigger, longer, uncut”, un film care dureaza 81 de minute si include 399 de injuraturi, 128 de gesturi ofensatoare si 221 actiuni violente.

Istoria South Park

Potrivit Wikipedia, South Park isi are originile in 1991, cand Parker si Stone, pe atunci studenți la cinematografie la Universitatea Statului Colorado, au creat un scurt-metraj animat denumit Jesus vs. Frosty (cunoscut si sub numele de The Spirit of Christmas sau Spiritul Craciunului).

Filmul, realizat prin tehnici rudimentare, prezinta prototipurile copiilor din South Park, inclusiv un personaj similar lui Cartman dar denumit „Kenny”, care aduce la viața un om de zapada ucigas, folosind o palarie magica. Copilul Isus salveaza atunci situația decapitand monstrul cu aureola sa.

Pelicula a ajuns in atenția directorilor executivi ai studiourilor Fox, iar in 1995 Brian Graden i-a contactat pe Parker si pe Stone ca sa creeze un al doilea scurt-metraj animat pentru a-l trimite unor amici ca felicitare de Craciun.

Sub titlul The Spirit of Christmas, semana mult in privința stilului cu stilul folosit mai tarziu in serial si prezenta un duel de arte marțiale (terminat cu armistițiu) intre Isus si Mos Craciun, pornit de la o discuție despre adevarata semnificație a Craciunului.

Pelicula s-a raspandit repede, atat prin copii video, cat si pe nou aparutul Internet. Producția acestui scurt-metraj a dus la planificarea unui serial, mai intai cu Fox si apoi cu Comedy Central. Primul episod a fost difuzat la 13 august 1997.

Lung-metrajul South Park: mai mare, mai lung si necenzurat a aparut in 1999 si a insemnat practic iesirea „la lumina” a serialului. Pelicula a reusit sa se satirizeze atat pe ea insasi, cat si reacțiile conservatorilor la limbajul, perceput drept excesiv de licențios, al personajelor.

Pe 5 martie 2005, South Park a fost ocupat locul trei in topul celor mai bune desene animate din toate timpurile, in cadrul documentarului 100 Greatest Cartoons, care s-a bazat pe un sondaj realizat de canalul britanic Channel 4 in 2004. Pe primele locuri situandu-se Tom si Jerry si Familia Simpson.