18 documentare de pe Netflix pe care trebuie să le vezi

Data: 2/09/2017 | Autor: .

18 documentare de pe Netflix pe care trebuie să le vezi

Dacă te-ai săturat de seriale şi filme artistice, pe Netflix ai la dispoziţie o ofertă excelentă de documentare din aproape toate domeniile, de la ştiinţă la artă şi istorie. Îţi prezentăm 18 dintre cele mai bune producţii. Cele mai multe au deja subtitrare în limba română şi pot fi văzute inclusiv la rezoluţie 4K. 

Cum poti vedea Netflix pe televizor, chiar daca nu este smart TV, afla de AICI.

„Cooked” (2016)

"Cooked" (2016)
Jurnalistul si expertul in gastronomie Michael Pollan prezinta istoria gastronomiei, într-un documentar excelent, în patru episoade.  Veţi afla amănunte inedite despre câteva dintre cele mai cunoscute produse culinare şi veţi afla cum se prepară acestea.
„Blackfish” (2013)

"Blackfish" (2013)

Documentarul spune povestea animalelor care trăiesc în captivitate,  având în prim-plan destinul tragic al balenei Tilikum, de la SeaWorld din Orlando, Florida. Este un documentar fascinant despre afacerile de milioane de dolari din parcurile acvatice.

„Particle Fever” (2013)
"Particle Fever" (2013)

Documentarul urmăreşte aventura a şase oameni de ştiinţă care vor să recreeze condiţiile Big Bang-ului primordial. Este o poveste facinantă despre misterele Universului, în cadrul căreia veţi afla amănunte inedite şi puţin cunoscute despre modul în care s-a dezvoltat viaţa pe Pământ.

„Planet Earth” (2006)

"Planet Earth" (2006)

Un documentar BBC, realizat de David Attenborough, care prezintă natura într-o serie de imagini cu adevărat incredibile. O experienţă inedită care oferă telespectatorilor informaţii şi imagini extrem de rare care prezintă natura sălbatică, la care nu avem acces. O călătorie fascinantă pe întreg globul, filmată pe parcursul a cinci ani de documentare.

„The Blue Planet” (2001)

"The Blue Planet" (2001)

Documentarul prezintă viaţa din adâncul oceanelor lumii. Prezentat de Sir David Attenborough, filmul explorează lumea necunoscută aflată la sute de metri adâncime, de la fragilii corali la creaturile cu iz de Alien din catacombele oceanelor.

„Good Eats” (2011)

"Good Eats" (2011)

Celebrul chef Alton Brown ne conduce într-o călătorie gastronomică în căutarea rădăcinilor acestei arte. Vom afla care sunt diferenţele între ingridiente,  de ce o carne e mai bună decât alta, ce contează atunci când vrem să pregătim o masă cu produse de calitate.

„Bigger, Stronger, Faster” (2008)

"Bigger, Stronger, Faster" (2008)

O poveste şocantă despre lumea culturismului. Un reportaj care prezintă interviuri cu culturişti, doctori, antrenori, politicieni şi fanii acestei culturi care fascinează America. Documentarul lui Christopher Bell prezintă pericolele steroizilor şi sacrificiile pe care culturiştii le fac pentru a ajunge la forma ireală pe care o au la concursuri.

„Life” (2009)

"Life" (2009)

Documentarul britanic, de 11 episoade,  prezintă imagini inedite de pe toate continentele, fiind analizate comportamentele unice ale unor specii de animale şi a unor plante care trăiesc exclusiv în anumite zone ale lumii.

„Fed Up” (2014)

"Fed Up" (2014)

Un reportaj incredibil despre industria culinară americană, despre efectele pentru sănătate ale consumului de alimente procesate şi despre modul în care societatea ne inoculează ideea de a consuma cât mai multe produse alimentare. O poveste despre obezitate şi cauzele ei fizice şi sociale.

„Into the Abyss” (2011)

"Into the Abyss" (2011)

Un documentar incredibil despre povestea lui Michael Perry, condamnat la moarte in 2001 pentru o tripla crima.

„The Ivory Game” (2016)

"The Ivory Game" (2016)
Documentarul prezintă eforturile ecologiştilor de a proteja elefanţii din Africa. O poveste care îi duce pe eroii acesteia în mijlocul reţelelor de traficanţi de fildeş.

„Cowspiracy” (2014)

"Cowspiracy" (2014)

Documentarul lui Kip Andersen şi Keegan Kuhn insistă pe faptul că vacile sunt vinovate, fără voia lor, pentru mare parte din poluarea planetei. Creşterea animalelor la nivel industrial a determinat o  dereglare a mecanismelor biologice,  mii de hectare de terenuri devenind adevărate deşerturi din cauza păşunatului excesiv.

“Everest” (1998)

“Everest” (1998)

Povestea fascinantă a unor alpinişti care escaladează Everestul. Veţi  fi martori provocărilor extreme la care aceştia sunt supuşi în tentativa lor de a ajunge pe acoperişul lumii.

„Virunga” (2014)

"Virunga" (2014)

O poveste despre modul în care reţelele de traficanţi au transformat Congo într-o adevărată fabrică de bani.  Filmat în Virunga National Park, documentarul prezintă o spectaculoasă investigaţie jurnalistică despre modul în care natura a devenit moneda de schimb a unor reţele de tâlhari biologici.

„Antarctica: A Year On Ice” (2013)

"Antarctica: A Year On Ice" (2013)

Povestea unui explorator care încearcă să supravieţuiască în condiţiile extreme din Antarctica.

 „Cosmos: A Spacetime Odyssey” (2014)
"Cosmos: A Spacetime Odyssey" (2014)

Un documentar inspirat din celebrul show din anii 80 „Cosmos: A Personal Voyage.” Filmul duce telespectatorii intr-o calatorie in Univers, incercand sa surprinda toate cunostintele pe care le avem despre lumea in care traim.

„Food, Inc.” (2008)

"Food, Inc." (2008)

Documentarul, regizat de Robert Kenner, face o radiografie foarte interesanta a schimbarilor prin care a trecut industria alimentara din 1950 si pana in prezent. Filmul a fost nominalizat la Oscar, pe buna dreptate, fiind considerat un adevarat document privind modul in care multinationalele din industria alimentara au schimbat lumea in care traim.

„Into the Inferno” (2016)

"Into the Inferno" (2016)

O calatorie fascinanta in lumea vulcanologilor care o sa va prezinte imagini si informatii inedite despre activitatea vulcanica si despre modul in care vulcanii au scris istoria lumii in care traim.