Cele mai bune aplicatii pentru iPhone si iPad din 2012

Data: 1/12/2012 | Autor: .

2012 a adus in App Store cateva zeci de mii de aplicatii noi, de la cele de stiri, meteo la jocuri si platforme multimedia. Dupa ce, zilele trecute, v-am prezentat cele mai bune aplicatii pentru Android, astazi a venit momentul sa vedem un top al celor mai interesante aplicatii pentru iPhone si iPad, asa cum au fost votate de utilizatorii Gizmag.

Sparrow

Though it's crippled, Sparrow was still one of the biggest new apps of the year

Sparrow este una dintre cele mai bune aplicatii de email pentru iPhone lansare in acest an. Are o interfata foarte simpla si atractiva. Consuma putine resurse si se misca foarte rapid. Are cateva probleme in ceea ce priveste sincronizarea cu anumite clase de email-uri, insa care pot fi rezolvate din settings.

App Store: Sparrow (US$2.99)

iPhoto

iPhoto is a gesture-based photo editor from Apple

Apple si-a completat suita de aplicatii dedicate in acest an cu iPhoto, un program simplu si foarte intuitiv. Aplicatia a fost construita special pentru ecranele tactile, dovada ca cele mai importante functii de editare pot fi realizate prin gesturi.  Se misca repede si ofera o gama larga de filtre si optiuni.

App Store: iPhoto ($4.99)

Chrome

Chrome's engine doesn't offer anything new, but it has a nice interface and syncs with Chr...

In 2012, Google a lansat versiunea pentru iOS a popularului sau browser Chrome. Interfata simpla si posibilitatea de sincronizare cu versiunea de desktop, atat a bookmarks-urilor, parolelor, history, etc, au impus rapid aplicatia in topul celor mai cautate. Concureaza pe picior de egalitate cu Safari insa depaseste browserul Apple la capitolul sincronizare.  Asta in conditiile in care Safari este prea putin  utilizat pe calculatoarele cu Windows.

App Store: Chrome (gratuit)

Google Drive

Google Drive is a great alternative to Dropbox - with simple document editing to boot

Google Drive si-a gasit rapid un loc in piata iOS in primul rand pentru ca serviciul este gratuit. Cu aplicatia Drive veti putea stoca pe serverele Google pana la 5 GB de jocuri, filme, muzica si alte informatii. Pentru 25 de dolari pe an, cantitatea de informatie din cloud creste la 25 de GB.

App Store: Google Drive (gratuita)

iTranslate Voice

If you travel, iTranslate Voice may be the most important app in the App Store

iTranslate iti traduce automat cuvintele intr-o limba straina. Este o aplicatie simpla si intuitiva. Trebuie doar sa setati limba din care vorbiti si in care vreti sa fie tradusa si iTranslate se ocupa de intregul proces, instantaneu. Aplicatia are un vocabular destul de vast, asa ca va poate fi de un real folos mai ales in calatoriile din strainatate. Pentru a o accesa va trebuie insa o conexiune de internet activa.

App Store: iTranslate Voice ($0.99)

Drafts

Drafts is so simple, you may be surprised at how useful it can be

Drafts va permite sa scrieti un text si apoi, cu ajutorul unui clipboard, sa il exportati catre o varietate de aplicatii, de la mail la retele sociale etc.

App Store: Drafts ($1.99)

Summly

Summly's minimal take on the news is appropriate for phones

Summly este o aplicatie simpla si foarte bine organizata. Iti permite sa vizualizezi rapid titlurile stirilor care te intereseaza. Iti da si un scurt paragraf. Daca vrei stirea intreaga, dai click si te trimite la sursa. Aplicatia are un layout simplu si usor de citit. Iti ofera, in plus, posibilitatea de a da share.

App Store: Summly (gratuita)

Solar

Solar is one of our favorite weather apps for the iPhone

Solar este o aplicatie de meteo simpla si foarte interesanta. Culoarea ecranului iti spune care este temperatura exterioara si cum va fi vremea. Daca apasati pe ecran in sus, va va arata prognoza pentru  urmatoarele ore. In jos va arata cum va fi vremea pe trei zile.

App Store: Solar ($1.99)

Dark Sky

Dark Sky strips the weather app down to two questions: 'is it raining?' and 'what's the te...

O alta aplicatie meteo foarte simpla si utila este Dark Sky. Aplicatia raspunde la trei intrebari esentiale direct pe ecran: Cat este temperatura acum? Va ploua? si Cand va ploua?

Bineinteles, ofera si detalii, insa pentru asta trebuie sa o deschideti si veti primi o prognoza pentru urmatoarele zile.

App Store: Dark Sky ($3.99)

Clear

Love it or hate it, Clear offers a bold new take on to-do lists

Clear este una dintre cele mai interesant aplicatii lansate in acest an. Iti va „dresa” telefonul sa actioneze dupa bunul tau plac.  In functie de gesturile pe care le setezi, telefonul iti va ofere o multime de actiuni.
App Store: Clear ($1.99)

Bastion

If you only buy one iPhone game this year, Bastion should be near the top of your list

Bastion  este unul dintre cele mai interesante jocuri lansate in acest an. Original, inovativ, plin de actiune. Asa este descris jocul de cei care l-au accesat. Ajuns pe iOS direct de pe  Xbox Live, jocul ofera o grafica foarte frumoasa, o coloana sonora pe masura si elemente de RPG extrem de bine executate.

App Store: Bastion ($4.99)

Max Payne Mobile

Rockstar nailed their port of the original Max Payne

Max Payne. Cine nu a auzit de acest joc care a facut istorie? Jocul a ajuns, in sfarsit, si pe iOS, iar grafica, sunetul si actiunea sunt pe masura versiunilor pentru console. Pacat de ecranul prea mic de pe iPhone fie el si 5.

App Store: Max Payne Mobile ($2.99)

Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars

Another year, another two Angry Birds games

Un alt joc care a scris istorie este Angry Birds, cel mai descarcat joc din lume.  Angry Birds Space si Angry Birds Star Wars au ajuns in acest an si pe iOS, iar numarul download-urilor dovedeste ca este, de departe, cel mai popular joc din market.

App Store: Angry Birds Space ($0.99), Angry Birds Star Wars ($0.99)

N.O.V.A. 3

Nobody ever accused Gameloft of being original, but N.O.V.A. 3 is still an entertaining sh...

Unul dintre cele mai spectaculoase jocuri pentru telefoanele mobile este NOVA, de la Gameloft.  NOVA trei vine cu o grafica si un scenariu care, cu siguranta, va vor tine cu orele cu ochii in ecran impuscand tot ce misca.

App Store: N.O.V.A. 3 ($6.99)

Horn

Horn isn't perfect, but it's one of the most console-like games you'll find on iOS

Inspirat de lumea fascinanta din Zelda, Horn ofera utilizatorilor posibilitatea de a intra intr-o lume speciala, in care actiunea, imaginea si sunetul ii vor cuceri din primele minute. Action puzzler-ul ofera, cu succes, cateva nivele RPG, care va vor incanta cu siguranta.

App Store: Horn ($6.99)