4G+ a ajuns in Romania! Orange promite viteze de 300 Mbs pe mobil

Data: 18/09/2014 | Autor: .

4G+

Orange a anuntat lansarea retelei 4G+ in Romania, prin intermediul careia clientii vor accesa viteze de internet mobil de până la 300 Mbps. Deocamdată nu sunt disponibile decât trei telefoane mobile care să suporte astfel de viteze: Samsung Galaxy S5, Samsung Alpha şi Note 4. Orange oferă şi un dongle Wi-Fi de la Huawei.

Serviciul 4G+ este disponibil în București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara, unde clienții au avut ocazia să-l testeze încă din luna aprilie la Orange shop. Din 22 septembrie serviciul 4G+ va fi disponibil promoțional în toate abonamentele Panteră şi în abonamentele Business Open cu resurse nelimitate, din oferta actuală a clienților din cele 6 orașe.

Orange a mai anuntat joi ca clienţii Orange din Bucureşti sau cei care călătoresc în Capitală pot accesa internet la viteze 4G şi la metrou. Aici, traficul de internet în rețea a crescut într-un ritm susţinut în ultimii 3 ani, de când Orange a adus în premieră viteze de până la 43.2 Mbps, iar în ultimul an s-a dublat.

Cei aproximativ 650 000 de bucureșteni care călătoresc zilnic cu metroul au de acum posibilitatea a naviga pe internet la viteze 4G.

Pe lângă acoperirea de la metrou, reţeaua Orange 4G se extinde în peste 200 de noi localități. Astfel, Orange continuă să ofere cea mai extinsă acoperire 4G, cu peste 1300 de localități, 48% din populația țării și 78% din populația urbană.

„Traficul de internet în reţea a crescut într-un ritm susţinut în ultimii trei ani, de când Orange a adus în premieră viteze de până la 43,2 Mbps, iar în ultimul an s-a dublat. Cei aproximativ 650.00 de bucureşteni care călătoresc zilnic cu metroul au posibilitatea să navigheze pe internet cu viteze de până la 150 Mbps (4G)”, a afirmat directorul comercial al Orange România, Julien Ducarroz, într-o conferinţă de presă.

Orange România a lansat primele servicii de acces la internet prin reţeaua 4G în decembrie 2012, disponibile într-o primă fazã în zona centrală şi de nord a Capitalei, în staţiunile de pe Valea Prahovei şi zona Bran-Moeciu, pecum şi în Poiana Braşov.

Cei care îşi reînnoiesc contractul de abonament vor primi un bonus de 1 GB pe lună pentru fiecare an petrecut în reţea. Astfel, un client Orange care are 17 ani în reţea, va primi câte 1 GB de internet 4G pe lună timp de 17 luni.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,384 milioane de clienţi şi venituri de 448,3 milioane de euro, raportate la 30 iunie 2014.

Conform datelor netindex.com viteza medie de descărcare este de 21,93 Mbps pentru Orange România, 11,98 Mbps pentru Telekom România și 11,83 Mbps pentru Vodafone România.