Intel a lansat noua generație de procesoare  “Tiger Lake”

Data: 3/09/2020 | Autor: .

Intel a lansat noua generație de procesoare  “Tiger Lake” cu care speră să recâștige cota pierdută în ultimii ani când a avut și probleme cu fabricația altor procesoare, ceea ce a adus întârzieri. Compania a anunțat și că își schimbă logo-ul, fiind pentru a treia oară în istoria sa când face asta.

Intel a avut ani grei, a pierdut cotă de piață în lupta cu rivalul AMD, iar Apple a anunțat că nu-i va mai utiliza procesoarele în viitoarele Mac-uri. Intel are o capitalizare de piață de 222 miliarde dolari, maximul istoric fiind de peste 280 miliarde dolari, la final de 2019. Cea mai slabă poziție din ultimul deceniu a fost în vara lui 2015 când capitalizarea a scăzut pentru puțin timp sub 130 miliarde dolari.

Intel spune că a 11-a generație de procesoare este construită prin noi tehnici și cip-urile rezultate sunt mai puternice la task-uri precum folosirea inteligenței artificiale și la reducerea zgomotului de fond în timpul convorbirilor online.

Seria Tiger Lake, despre care Intel spune că include cele mai bune procesoare pentru laptopurile subțiri și ușoare, este compusă din nu mai puțin de 9 modele, în frunte cu Core i7-1185G7, care va rula la o frecvență de bază de 3 GHz și poate fi forțat în modul turbo până la 4,8 GHz pentru un singur nucleu sau 4,3 GHz pentru toate cele 4 nuclee. Noua generație oferă suport pentru Thunderbolt 4, Wi-Fi 6 și, mai ales, nouă soluție grafică a companiei, numită Iris Xe. Acesta ar urma să ofere o performanță dublă față de Intel UHD Graphics, însă va fi disponibilă doar pe versiunile i5 și i7, nu și pe i3.

Intel prezintă procesoarele Tiger Lake pentru laptopuri și un nou logo

O altă noutate este suportul pentru ecranele 8K HDR și pentru conectarea la patru monitoare 4K simultan.

Compania spune că are parteneriate cu producătorii de laptop-uri, iar noile procesoare se vor regăsi pe mai bine de 50 de modele de laptop-uri de la diverși producători.

Intel a anunțat și că își schimbă celebrul logo, fiind a treia astfel de mișcare în cei 51 de ani de istorie, precedentele două modificări fiind în 2006 și 1991.