Abonament la Facebook? Zuckerberg ar vrea să pună taxă de acces

Data: 19/04/2018 | Autor: .

Abonament la Facebook? Zuckerberg ar vrea să pună taxă de acces

După scandalul Cambridge Analytica, Facebook caută soluţii pentru a-şi salva reputaţia, iar una dintre ele ar putea fi lansarea unui serviciu pe bază de abonament pentru accesul la reţeaua de socializare. Presa internaţională speculează astăzi despre o posibilă taxă de 11-14 dolari/lună pentru a avea acces la o versiune super-securizată şi fără reclame a Facebook, relatează GadgetReport.ro

Aţi plăti o taxă lunară pentru a avea acces la un Facebook curat, fără reclame? O versiune în care datele voastre să fie super-securizate, iar viruşii şi aplicaţiile de tip spam să fie blocate? Pare că există mulţi utilizatori dispuşi să plătească pentru a avea acest privilegiu, iar Facebook ar testa o versiune specială a reţelei de socializare.

Potrivit TechCrunch, accesul la această opţiune ar putea fi condiţionat de plata unei taxe lunare între 11-14 dolari, însă nu este exclus ca abonamentul să coste şi mai mult.

Endadget relatează însă că Facebook ezită să introducă sistemul de plată, de teamă să nu piardă din utilizatori, mai cu seamă că în segmentul de reţele sociale, concurenţa este acerbă.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, crede însă în idee şi dă exemplu Apple, care a reuşit să monetize ecosistemul iOS într-un mod inteligent, utilizatorii fiind practic forţaţi să plătească dacă vor mai mult de la gadgeturile lor.

Experţii comentează că, dacă Facebook va reuşi să introducă sistemul de plată, asta ar putea duce la o adevărată revoluţie pe internet.

Dacă experimentul Facebook ar reuşi, n-ar fi exclus ca şi Google să se gândească la un sistem de plată, astfel că, pe termen lung, accesul la informaţie pe internet să nu mai fie gratuit decât cu mici excepţii.

Înăsprirea regulilor privind protecţia datelor personale ar putea fi, astfel, cel mai bun argument pentru ca site-urile de internet să ceară taxe pentru a putea ,,proteja” confidenţialitatea accesului la informaţie.