Adidas lansează pantofii de sport din gunoaie din ocean

Data: 11/12/2015 | Autor: .

 

adidas

Adidas si asociatia ecologista Parley for the Oceans au anuntat lansarea primilor pantofi de sport din lume realizaţi din resturi poluante din oceane. Adidasii sunt realizati din bucati de plastic si plase de pescuit adunate din apele din intreaga lume.

Ideea are, bineinteles, scopul de a trage un semnal de alarma privind poluarea mediului. Designul este realizat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Adidas-lanseaza-pantofii-di
Nu va asteptati ca astfel de adidasi sa ii vedeti prea curand in magazine. Asta pentru ca tehnologia de transformare a gunoaielor in materiale pentru industrie este inca la inceput, iar dezvoltarea unor asemenea produse este inca extrem de scumpa.

“Acesta este insa viitorul, o industrie care sa readuca in circuitul productiv materiile care polueaza mediul ambiant”, au declarat oficialii asociatiei Parley for the Oceans.

O versiune similara, din materiale obisnuite, va fi lansata in 2016, dupa conceptul Futurecraft 3D, lansat recent de Adidas. Principalele atuuri ale noilor pantofi de sport sunt greutatea foarte redusa, calitatea materialelor si ergonomia gandita sa ofere sportivilor confortul de care au nevoie.

Mai multe detalii aflati de AICI.