Aer condiţionat revoluţionar! Invenţia care va rescrie standardele

Data: 21/08/2018 | Autor: .

Aparatul de aer condiţionat Noria

Un start-up din SUA vrea să rescrie standardele în materie de aer condiţionat. Firma Noria, din Philadelphia, a lansat proiectul unui aparat modular, care poate fi folosit în orice cameră care are o fereastră. Gadgetul va costa numai 400 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Exasperaţi de designul clasic, butucănos  şi de procedeul rudimentar de instalare (spargerea pereţilor, montarea unor conducte şi a unităţii exterioare etc.), cei de la Noria au decis să reinventeze acest aparat.

Aparatul de aer condiţionat Noria 2

Aşa a apărut, după aproape 2 ani de cercetare, aparatul de aer condiţionat Noria. Acesta funcţionează pe acelaşi principiu ca şi cele clasice, însă marele său avantaj este că poate fi instalat cu uşurinţă în orice spaţiu care are măcar o fereastră. Mai mult chiar, poate fi transportat cu uşurinţă dintr-un loc în altul, având dimensiuni reduse.

Aparatul de aer condiţionat Noria 3

Nu trebuie decât să îi poziţionezi lăcaşul special în care se amplasează şi să îl conectezi la priză.

Aparatul de aer condiţionat al celor de la Noria funcţionează instant, nu face zgomot şi poate fi controlat prin telefon, având aplicaţii dedicate de iPhone şi Android.

Aşa că, atunci când te pregăteşti să pleci de la serviciu către casă, îi dai comanda să pornească, prin internet, şi astfel când ajungi, o să ai casa aerisită şi răcoroasă. Potrivit dezvoltatorilor, acesta are o putere de răcire de 5000 BTU/oră.

Aparatul de aer condiţionat Noria 4

Dincolo de faptul că răceşte, aparatul  oferă şi funcţiile de încălzire, recirculare şi dezumidificare. Potrivit celor de la Noria, gadgetul consumă puţină energie, fiind clasificat la clasa A++.

Noria a adunat, până acum, fonduri de peste 385.000 de dolari pentru a trece la producţia de serie. În momentul în care va ajunge pe piaţă, gadgetul ar urma să coste 400 de dolari.