Ai făcut un selfie şi nu ţi-a ieşit bine? Vezi unde greşeşti

Data: 25/07/2018 | Autor: .

Ai făcut un selfie şi nu ţi-a ieşit bine? Vezi unde greşeşti

Ai ieşit în club,în oraş, ai făcut un selfie şi te-ai enervat că poza a ieşit ori prea întunecată, ori prea mişcată etc.? Sunt câteva secrete pe care trebuie să le ştii, în aşa fel încât data viitoare să fi mulţumit(ă) de fotografia făcută.

1. Primul sfat, cel mai important, este să renunţi la setările automate. De cele mai multe ori dau greş în spaţii întunecate sau pe plajă, în soare puternic.

2. Trebuie să îţi adaptezi setările camerei foto în funcţie de locul unde te afli. Dacă eşti afară, în soare, intră în settings şi alege profilul dedicat, outdoor, sun etc. Sunt o mulţime de denumiri, după fiecare producător de telefoane. La fel, o chestie absolut esenţială, este să setezi camera pe indoor şi low-light când te afli în club. Asta pentru ca senzorul foto să îşi adapteze focusul şi luminozitatea pentru a procesa imaginea.

3. Nu folosi niciodată blitz-ul de la o distanţă mai mică de 20 de centimetri. Îţi va arde faţa şi în selfie vei vedea o imagine albă şi nimic mai mult.

4. Foloseşte funcţia „picture stabilization”. Te va ajuta să eviţi pozele mişcate.

5. O funcţie absolut ok, pe care dacă o ai pe telefon este ideal, este HDR. Aceasta îmbunătăţeşte calitatea imaginii, nuanţează tonurile de culoare şi taie din culorile ţipătoare.

6. Dacă ai funcţia „burst shots” pe telefon, foloseşte-o cu încredere. Telefonul va face mai multe fotografii din care o va alege pe cea mai bună. În unele variante de software-ul, ai chiar tu posibilitatea de a face acest lucru.

7.  Ai făcut un selfie şi au ieşit în ceaţă? Autofocus-ul este esenţial să fie pus pe automat. Altfel tei vei trezi cu fotografii blurate.

8.  O altă funcţie foarte interesantă, care te va ajuta să faci fotografii de calitate, este selective focus. Dacă o activezi, vei putea să focusezi claritatea imaginii cum vrei, eliminând, de exemplu, detalii sau persoane din decor.

9. Un alt aspect important este rezoluţia fotografiei. Cu cât este mai mare (peste 4 MB), cu atât mai bine. Sub nivelul de 4 MB, vei observa că tonurile de culoare se pierd, că luminozitatea şi calitatea în general a imaginii este mai slabă.

10. Ultima dar poate cea mai importantă regulă este să nu te limitezi la o singură fotografie. Când îţi faci un selfie în club, de exemplu, ar fi bine să faci 5-10 fotografii din care să o alegi pe cea mai bună. Vei observa, cu siguranţă, că există diferenţe foarte mari între ele în privinţa calităţii. Telefoanele nu sunt, prin definiţie, nişte aparate foto profesionale, aşa că mai dau şi rateuri.